Inspirat de colonelul Sanders

Logo-ul lanţului american de fast-food: So good a fost transformat de românul inventiv în Sehr guut.
Joi
29.01.2015
Românii găsesc soluţii atunci când nu-şi permit să plătească taxele de franciză. Povestea românului care a copiat KFC-ul.
 

În urmă cu un an, Lucian Adrian Ungur, a deschis în Bistriţa, la parterul unui bloc, un restaurant aproape identic cu fast-food-ul KFC, sub denumirea RFC (Romanian Fried Chiken). Bărbatul a folosit  culorile americanilor, iar sigla seamănă în mare parte cu colonelul Sanders, fondatorul gigantului lanţ de fast-food.  Până şi produsele au denumiri aproape identice. Reprezentanţii KFC îl dau în judecată, acuzând în acelaşi timp OSIM că a înregistrat fără drept emblema.

„La nivel internaţional, brandul KFC este proprietatea YUM!Brands International, iar reprezentanţii acesteia au acţionat în consecinţă în urma sesizării acestui caz”, arată reprezentanţii KFC România într-un comunicat de presă. Dosarul a fost înregistrat în data de 22 ianuarie, la Tribunalul Bucureşti.

Lucian Ungur, proprietarul RFC, spune că nu se consideră vinovat, însă identifică de unul singur câteva asemănări între cele două concepte: „Se aseamănă foarte mult, însă  eu am făcut tot ceea ce era legal, mi-am înregistrat firma la OSIM şi accept sentinţa care o să fie”, a declarat proprietarul fast-food-ului „românesc”. „ Eu am avut ideea asta de mai mulţi ani şi nu am abandonat-o, nu mă simt vinovat cu nimic".

KFC numără peste 16 ani de activitate pe piața din România, perioadă în care a deschis 51 de restaurante, dintre care cinci drive thru. Lanţul de restaurante KFC este operat în sistem de franciză, licenţa pentru România fiind acordată  companiei US Food Network.

Franciza deţinută de US Food Network este una dintre cele mai scumpe de pe piaţă, deschiderea unei noi unităţi putând costa între 300.000 şi 1 milion de euro. Primul restaurant KFC din țara noastră a fost deschis în aprilie 1997, pe bulevardul Magheru din București. Pe piaţa locală, principalii competitori ai KFC sunt: McDonald's şi Subway.

 


Elena Cărăușu
ziarist
/3/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

Fornetti Food & Beverage, un nou concept street-food premium

Buna seara, sunt Ana-Maria as dori mai multe informatii pentru deschiderea noului concept Fornetti Food&Beverange in franchising, acest concept ma intereseaza mult deoarece...

1 Declaratii
Final 10.11.2017
De la conceptul “5 to go” la cel de “social bar”

Daca ar fi si putin controlate, eventual sa emita si bon fiscal ar fi fost cu totul altfel. Speram pe viitor sa vedem si cafea buna la 5 to go. Succes!

1 Declaratii
Final 31.01.2017
Franciza Star Kebab trece Prutul

Vrei sa ști despre francize

1 Declaratii
Final 07.10.2016
Cafenea in loc de masina!

Ma mandresc cu acest copil. Impresionant articolul din pundtul lui de gandire. Multumesc celui ce l-a scris pentru ca in fraze scurte si concise a reusit sa exprime cum acest...

1 Declaratii
Final 01.09.2016
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

Ai revenit si ma bucur caci imi lipseau articolele tale...mult succes

2 Declaratii
Final 19.06.2015
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

In sfarsit un nou articol ,asteptam si ma bucur mult de tot...mult succes FORNETTI

2 Declaratii
Final 18.06.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Cu noul patron o sa le mearga la fel de bine...renumele e deja.

3 Declaratii
Final 12.05.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Premiile pentru studenti este un obicei care ar trebui pastrat si urmat de toti angajatorii.Nu pot trece cu vederea originea noului  angajator si nu as vrea sa am dreptate dar...

3 Declaratii
Final 11.05.2015