2015-02-04

1 milion de euro pentru o benzinărie

În timp ce toată presa vorbeşte despre vânzarea Rafo Oneşti la fier vechi, compaia azeră de petrol Socar se dezvoltă în România.

Compania petrolieră din Azerbaidjan, Socar Petroleum a intrat pe piaţa din România în anul 2011, prin achiziţionarea a 90% din acţiunile firmei botoşănene Romtranspetrol. Azerii au modernizat staţiile deja existente şi au deschis altele noi, ajungând în prezent la 32 de staţii de alimentare în ţara noastră. Cea mai recentă a fost deschisă în luna ianuarie, în judeţul Sibiu, în urma unei investiţii de 1.000.000 de euro.

Compania SOCAR deschide prima benzinărie din judeţul Sibiu. Fot. Socar Romania

Socar a a creat aproximativ 430 de locuri de muncă şi a derulat investiţii de peste 50 milioane de euro în România.

“Socar deschide prima benzinărie din 2015 în judeţul Sibiu continuând investiţiile din anul precedent, ca parte a planului de business privind dezvoltarea reţelei pentru a acoperi o cât mai mare suprafaţă a României. În acest an, vom investi şi în alte benzinării pentru a ne creşte cota de piaţă, venind mereu cu produse şi servicii noi pentru clienţii noştri”, a declarat Hamza Karimov, CEO Socar România. Compania Socar şi-a majorat capitalul social cu peste 50 milioane de euro anul trecut.

Socar deţine, în acest moment, staţii de alimentare în următoarele judeţe din România: Botoşani, Suceava, Neamţ, Iaşi, Bihor, Bistriţa, Buzău, Bacău, Vrancea, Timiş, Ilfov, Cluj, Vâlcea, Arad şi Sibiu.

Până în prezent, Socar a a creat aproximativ 430 de locuri de muncă şi a derulat investiţii de peste 50 milioane de euro în ţara noastră. Principalii concurenţi Socar pe piaţa din România sunt Rompetrol, OMV, Lukoil şi Petrom. Dintre acestea, Rompetrol are o reţea naţională de circa 50 de staţii de distribuţie în sistem de franciză. În general, afacerile legate de comercializare combustibililor par unele de viitor, dovadă că, indiferent că este criză sau nu, companiile de profil îşi măresc profitul. Cei interesaţi de o afacere în acest domeniu trebuie însă să se documenteze foarte bine în legătură cu toate riscurile şi investiţiile necesare.

Distribuie articolul

Comentează pe forum

4

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank