Cum devine Yoga un concept de lifestyle

"Traim intr-o lume profesionala si urbana din ce in ce mai alerta si toti avem nevoie de mai mult exercitiu pentru corp si calm pentru minte, de aceea ne-am dorit sa aducem aceasta practica – Hotpod Yoga – si la Bucuresti si sa o impartasim cu toti cei de acasa" - Mirela Mardare, Hotpod Yoga.
Vineri
13.02.2015
Anca Strugariu, Mirela Mardare şi Alexa Boeriu ne-au adus la Bucureşti HotPodYoga. Mirela Mardare ne oferă mai multe informaţii despre acest concept inedit.
 

Când aţi deschis franciza Hotpod Yoga, unde aţi descoperit acest concept şi cum aţi aflat despre posibilitatea de a deschide acest business?  
Anca a descoperit Hotpod Yoga chiar în cartierul unde locuiește la Londra. Studioul gonflabil Hotpod este montat în sala de gimnastica a unei şcoli în weekend. Nu era foarte convinsă la inceput de bula mov dar…A fost dragoste la prima ședință: studioul încălzit, luminat subtil şi mirosind divin, împreună cu metoda vinyasa fluidă și senzația de detoxifiere prin transpirație au făcut-o să uite pe moment de absolut toate grijile. Era în sfârşit acea combinatie ideală între yoga, cardio şi relaxare! Destul de repede după ce am devenit cliente fidele în Londra, ne-am întâlnit cu Nick și Max, fondatorii companiei şi am discutat idea de a aduce Hotpod Yoga şi la București.

Totul s-a materializat foarte repede şi am reusit să preluam franciza din UK la sfârşitul lui 2014, iar din 15 ianuarie am lansat informal, cu un program de ședințe limitat la o ședință pe zi. La noi prima ședință este mereu gratuită deoarece dorim ca toata lumea sa încerce acest concept nou. Lansarea oficială a brand-ului în România a fost pe 6 februarie – atunci fondatorii Hotpod Yoga UK, Nick si Max au fost şi ei aici şi am avut o serie de surprize pentru cei interesaţi de conceptul nostru.

Explicaţi-mi vă rog în ce constă conceptul Hotpod Yoga.
Fondatorii Hotpod Yoga, Max şi Nick, sunt doi londonezi care pratică yoga şi care au realizat că majoritatea oamenilor sunt intimidaţi de pozitii contorsionate şi de idea că yoga este un domeniu doar al celor initiaţi. Ei şi-au dorit să găsească o metodă creativă de a face practica yoga accesibilă tuturor. Așa s-a născut conceptul Hotpod: un studio portabil şi gonflabil încălzit, o practică accesibilă oricui, un exercițiu intens dar și relaxant în acelasi timp.

Metoda Hotpod este un secvență vinyasa de 60 de minute, adaptabilă oricărui nivel. Diferenţa dintre Hotpod Yoga şi o sedinta clasica de yoga este abordarea pe care o avem şi micro-universul creat în studioul nostru gonflabil.Focusul principal al Hotpod este o atitudine deschisă – punând accentul pe simplitate, sperăm să risipim anxietatea şi să-i încurajăm pe sceptici. Toata lumea este binevenita la orele noastre, indiferent de motivele fiecaruia, fie ca este un abdomen plat, o flexibilitate ridicata sau ceva mai spiritual.

Studioul nostru gonflabil este încălzit la 37 de grade şi a fost creat special pentru această practică. Lumina difuză, muzica relaxantă, aromaterapia şi caldura placută te vor transpune la ani lumina distanţă şi te vor face să uiţi de grijile cotidiene.

Ce investiţie a necesitat deschiderea centrului Hotpod Yoga? În cât timp preconizaţi că o veţi recupera?
Am investit approximativ 35,000 de euro până acum, în franciză şi toate cheltuielile cu locatia si lansarea. Noi estimam ca ne vom recupera investiția in aproximativ 1.5-2 ani - dar am dori sa reinvestim sa extindem afacerea şi in alte orașe din Romania.

Ce v-a determinat să alegeţi un business din acest domeniu?
Toate 3 suntem adeptele unui lifestyle sanatos, mancare bio, exercitiu fizic si meditatie. Anca cu Mirela lucreaza in mediul financiar la Londra si „sufera” din cauza unui stil de viata tipic corporatist, cu numeroase ore petrecute in fata calculatorului. De aceea, de-a lungul timpului au încercat diverse metode de a se destresa şi menține în formă: de la curse de alergat, lecții de box, aerobic, circuite, pilates, yoga si meditație. Pentru amandoua descoperirea exercitiilor de yoga a fost o experienta transformativa.

De ce aţi ales să deschideţi un business în franciză? Care este părerea Dvs despre o afacere în franciză?
Am ales sa deschidem acest business in franciza deoarece de cand l-am descoperit prima oara la Londra ne-am dat seama de potentialul sau enorm. Pe langa studioul in sine, incalzit, luminat subtil si mirosind divin, toata experienta sedintei de yoga in sine a fost inedita. In acelasi timp avem aceeasi viziune ca cei fondatori ai Hotpod Yoga: de a face yoga accesibil tuturor printr-o atitudine deschisa, risipind astfel anxietatea.

Credem ca ceea este extraordinar intr-o franciza, si mai ales la Hotpod Yoga este relatia win-win a ambelor parti. Cei 2 fondatori, Max si Nick, isi doresc foarte mult sa ne ajute pentru a crea un business de succes. De aceea am invatat extrem de mult in ultimele luni de la ei despre tot ce inseamna sa conduci un business: strategie, marketing, costuri, viziunea lor despre yoga.

Cum credeţi că văd/vor primi românii acest concept?
In UK, practica yoga este considerata acum o parte esentiala a unui lifestyle sanatos, cu beneficii dovedite pentru reducerea stresului, cresterea flexibilitattii, scaderea riscului de accidentari. Credem ca in Romania yoga este inca un exercitiu de nisa, publicul roman fiind in general sceptic in privinta sa si cu anumite preconceptii, lumea imaginându-şi poziţii contorsionate şi incantaţii. De aceea misiunea noastra este sa facem yoga accesibila tuturor si sa oferim o practica care îmbina cardio cu relaxarea: exercițiu pentru corp si calm pentru minte. Misiunea Hotpod Romania este sa oferim clienților noștri un stil de viată mai sanatos si mai fericit.

Intenţionaţi să extindeţi franciza şi în alte oraşe din România? Cui îi este adresată această franciză?
De la lansarea sa acum 2 ani, Hotpod Yoga UK a avut o crestere exponentiala cu 3 locatii in Londra, 6 in alte orase britanice, una la Amsterdam si acum si la Bucuresti. În 2015 ne dorim sa aducem Hotpod Yoga pe buzele tuturor bucureştenilor. Ulterior vor urma alte orase si o dezvoltare a Hotpod Yoga catre un concept de lifestyle.


/3/
Vezi mai multe