Pizza cu influenţe siberiene

Reprezentanţii ruşi ai business-ului DoDo Pizza au efectuat în iunie anul trecut prima livrare de pizza cu ajutorul unei drone, iar de atunci compania a continuat să folosească acest sistem de livrări. Deşi şi alte lanţuri de pizzerii au livrat pizza „în aer”, cum ar fi Domino’s Pizza în Marea Britanie, reprezentanţii Dodo Pizza susţin că ei sunt primii care au folosit acest sistem în livrările reale.
Luni
23.02.2015
Un antrepenor a adus la Braşov prima franciză rusească de pizza, care a intrat pe profit din a 3-a lună.
 

Ştim că ruşii sunt buni la tenis, la patinaj şi la alte sporturi, câştigă des Eurovisionu-ul, însă nu ştiam că fac şi o pizza foarte bună. Un antrepenor care a locuit alături de familia sa în Transnistria până în 1998, Sergiu Bolocan, a deschis în Braşov, prima franciză rusească de pizza DoDo Pizza. El a ivnestit 260.000 de euro în restaurant şi spune că a intrat pe profit operaţional din a treia lună de funcţionare.

„Am făcut liceul la Focşani, după care ne-am mutat la Bucureşti unde am pornit tot felul de afaceri care în acest moment nu mai au potenţial de creştere”, a declarat pentru Bună Ziua Braşov, Sergiu Bolocan. „Mi-a venit ideea unei pizzerii pentru că sunt mai aproape de oameni, de clienţi, pot să văd dacă sunt sau nu mulţumiţi”, povesteşte antreprenorul. 

Auzind despre brandul DoDo Pizza şi extinderea sa uimitoare, Sergiu s-a dus în Siberia, în oraşul Syktyvkar, de unde a pornit business-ul. „Au 30 de francizaţi în toată Rusia, iar România a fost prima ţară unde au ieşit în afara Rusiei. Acum au început să poarte discuţii pentru extindere şi în Estonia sau Kazahstan, ţări care au avut de-a face cu ruşii mai îndeaproape decât România”.

Sergiu Bolocan deţine master-franciza pe România, dar spune că va începe să acorde francize abia peste 2 ani în 2017. „Într-o franciză, cel mai greu este să îl controlezi pe francizat dacă respectă standardele impuse de francizor. În acest moment nu avem această posibilitate, dar în doi ani vom reuşi să ne punem la punct şi pe acest segment”, a explicat Bolocan. 

Pentru anul 2017, este trecută pe listă şi extinderea în Capitală. „În acest moment piaţa din Bucureşti este de o concurenţă acerbă şi nu ne permitem să intrăm pentru a ataca tot oraşul. Când vom intra, va trebui să deschidem mai multe restaurante şI puncte de delivery pentru a nu fi nevoiţi să explicăm că nu putem face livrări în anumite zone pentru că nu ne-am putea respecta standardele”.

Într-adevăr, în Capitală, Dodo Pizza ar avea concurenţi serioşi atât pentru locaţiile fizice, cât şi pentru piaţa de deliivery: Pizza Hut, Domino’s Pizza, Trenta Pizza, Jerry’s Pizza,  Preso Pizza ş.a.

Sursa: O.V. Bună Ziua Braşov


Elena Cărăușu
ziarist
/5/
Vezi mai multe