2012-06-14

Topul retailerilor din România

Un retailer german a urcat pe prima poziție în topul retailerilor moderni locali.

Kaufland a reușit în ultimii 2 ani să se impună în topul celor mai mari retaileri din România. În anul 2010, rețeaua germană a devansat Carrefour, iar în 2011 a detronat și Metro Cash&Carry, informează Ziarul Financiar. Astfel, pe prima poziție în clasamentul celor mai mari retaileri din România se află Kaufland, urmat de Carrefour, Metro, Selgros și Real.

Kaufland

Grupul Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 950 de magazine în Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Croația, Bulgaria și România.

Kaufland a obținut în anul 2011 afaceri de 1,35 miliarde de euro, potrivit estimărilor ZF. Afacerile Carrefour s-au cifrat anul trecut la 1,184 miliarde de euro, în timp ce Metro Cash&Carry a înregistrat afaceri de 1,06 miliarde de euro.

În ultimii ani, Metro Cash&Carry și Carrefour au obținut venituri mai mici deoarece au mizat în principal pe deschiderea de magazine de suprafață mică. Metro Cash&Carry a deschis doar magazine Punct și și-a extins rețeaua în franciză ”La doi Pași”. Carrefour s-a axat pe supermarketuri și pe magazinele de proximitate lansate prin franciza Carrefour Express.

În ultimii 3 ani, Kaufland s-a concentrat pe deschiderea de noi magazine. În anul 2009, retailerul german a intrat în Cartea Recordurilor după ce a doborât recordul mondial pentru cea mai mare pungă de cumpărături din lume realizată din hârtie reciclată.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

0

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank