McDonald’s rămâne pe piața locală doar în franciză

În anul 2015 McDonald’s România aniversează 20 de ani de la deschiderea primului restaurant din România.
Joi
02.04.2015
Lanțul american de fast-food şi-a vândut afacerile din România către un antreprenor rus.
 

În anul 2015 McDonald’s România aniversează 20 de ani de la deschiderea primului restaurant din România, în zona Piața Unirii din București. Astăzi, restaurantul din Centrul Capitalei este punctul de întâlnire al multor tineri.

La două decenii de când românii au gustat primul burger, potrivit unor surse din piață citate de ZF, reprezentanții McDonald’s vândut afacerile din România către un antreprenor rus care va prelua astfel masterfranciza restaurantelor din țara noastră cu afaceri de circa 100 mil. Euro. Compania este lider al pieţei restaurantelor din ţară cu 67 de restaurante în 21 de oraşe şi 150.000 de clienţi care îi trec pragul zilnic.

McDonald’s are peste 4000 de angajaţi şi a investit peste 600 de milioane de lei în România. În anul 2014, McDonald’s a fost desemnat cel mai bun angajator al anului conform AON Hewitt. Iată însă că, potrivit surselor ZF, McDonald’s decide să vândă businessul local şi să rămână pe piaţă doar în franciză, un model de business care este deja practicat în alte ţări şi care înseamnă costuri mai mici şi marje de profit mai mari.

De altfel, cele mai mari lanțuri de fast-food din țară noastră se dezvoltă în sistem de franciză. Îi amintim pe cei de la Subway, KFC și americanii de la Burger King care vor să-și încerce din nou norocul în România.

Românii sunt mari amatori de produse fast-food, dovada fiind numărul mare de restaurante pe care le găsim atât la orice colt de stradă, cât și în marile centre comerciale, și de valoarea pieței din țara noastră. Atât timp cât un fast-food oferă produse proaspete și gustoase, evidențiate de un marketing și o promovare adecvată, restaurantul are cu siguranță succes.


Elena Cărăușu
ziarist

Subiecte populare in Forum

KFC și Pizza Hut merg la munte

O sa le meagra bine sigur. Multa bafta!_________________________________Steve WorksPizzeria Napoli

4 Declaratii
Final 04.07.2015
Franciza Express se extinde și în afara Bucureștiului

Provincia a ramas de izbeliste...umblam ca bezmeticii dupa un loc de munca si cu sanse minime

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Retailerii cu cele mai multe reclame în perioada Paştelui

Nu ma asteptam ca Metro sa fie cap de lista la reclame...

4 Declaratii
Final 12.05.2015
Premieră pe piața de retail din România

Ce bine ar fi daca romanii s-ar intoarce acasa.Toti si-ar dori dar aici ce sa faca?

4 Declaratii
Final 12.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Numai cand privesti fotagrafia atasata si papilele gustative o iau razna...Cui nu i plac dulciurile?

3 Declaratii
Final 12.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Inutil sa adaug ploaia torentiala din cavitatea bucala...minunat ca apar si alte produse pentru ca numarul celor  "dulci" (medical) din pacate este in crestere

3 Declaratii
Final 08.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Romanii stiu sa sarbatoreasca si fara dulciuri nu ar mai fi sarbatoare...fara cozonac este imposibil sa sarbatoresti Sfintele sarbatori pascale

3 Declaratii
Final 07.05.2015
Premieră pe piața de retail din România

Ce bine ar fi daca pe langa piata de desfacere am fi si producatori de orice...ceva care sa ne dea un raspuns la intrebarea:ce lasam in urma noastra ?

4 Declaratii
Final 27.04.2015