Mallurile - super vad comercial pentru francize

Luni
05.09.2016
Park Lake – record de 54 francize deschise în primele 3 zile de funcţionare a centrului comercial
 

Inaugurarea centrului comercial Park Lake în Bucureşti a prilejuit deschiderea unui număr record de 54 francize în numai 3 zile, din cele 71 de afaceri în franciză care au închiriat spaţii comerciale în noua locaţie. Încă din prima zi de funcţionare a centrului comercial, 38 de spaţii reprezentând francize şi-au întâmpinat clienţii cu oferte speciale, alte 16 fiind deschise până sâmbătă, 3 septembrie. Precedentul record era deţinut de AFI Palace Cotroceni, cu 51 francize deschise în primele zile de la inaugurare.

Sonae Sierra, operatorul portughez de centre comerciale a inaugurat mallul Park Lake cu aproximativ 160 de magazine deschise din cele peste 211 spaţii închiriate, restul retailerilor urmând a deschide unităţile treptat. Portughezii de la Sonae Sierra au lucrat la acest proiect în parteneriat cu irlandezii de la Caelum Development şi au reuşit să închirieze circa 95% din suprafaţa comercială de 70.000 mp disponibilă. Spaţiile rămase goale sunt cele de dimensiuni mici.

ParkLake este al 17-lea centru comercial din Bucureşti şi în prima zi de deschidere, mallul a avut 85.000 de vizitatori, mult peste estimările iniţiale. În primul an de funcţionare operatorul Sonae Sierra se aşteaptă la peste 10 milioane de vizitatori. De fapt, numărul mare de vizitatori reprezintă principalul argument pentru care mai mult de o treime din spaţiile închiriate de marile centre comerciale sunt contractate de afaceri în franciză. Acest tip de afacere, oferită la cheie de francizor, scuteşte practic administratorul businessului de crearea unui model personalizat, dar rămâne la alegerea francizatului locaţia spaţiului şi a unui vad comercial cât mai bun.

Centrele comerciale din Bucureşti cumulează un număr de peste 113 milioane de vizitatori anual, ceea ce înseamnă o medie de 315 .000 de vizitatori zilnic. Pentru francizele prezente în toate cele 17 centre comerciale, vadul comercial reprezentat de aceste locaţii este remarcabil, reprezentând 10 % din populaţia totală a capitalei.


Carol Popa
ziarist