2016-10-04

Franciza Star Kebab trece Prutul

Reţeaua de restaurante fast food Star Kebab se extinde peste Prut, în România. Detalii despre expansiunea francizei ne oferă Maxim Stamatin, Franchise Manager.

După ce a cucerit piaţa moldovenească, reţeaua de restaurante fast food Star Kebab se extinde peste Prut, în România, unde caută parteneri francizaţi, prin care să aducă o nouă viziune asupra localurilor de tip fast food pe piaţa românească. Extinderea era planificată de ceva timp, dar a fost necesară o atentă analiză a pieţei şi a preferinţelor consumatorilor. Conducerea companiei Star Kebab spune că la baza strategiei de expansiune pe teritoriul României stă un meniu diversificat cu preţuri accesibile, precum şi un program unic de loializare – Dream Card. În luna august, Star Kebab a deschis primul restaurant fast food propriu în Bucureşti, acesta fiind considerat primul pas în expansiunea prin contracte de franciză. În prezent funcţionează cinci astfel de francize, 4 la Chişinău şi una în oraşul Bălţi.

star kebab Fot. Star Kebab

Extinderea era planificată de ceva timp, dar a fost necesară o atentă analiză a pieţei şi a preferinţelor consumatorilor. La baza strategiei de expansiune pe teritoriul României stă un meniu diversificat cu preţuri accesibile, precum şi un program unic de loializare – Dream Card.

Pe site- ul Star Kebab este menţionat că deţineţi 9 locaţii, din care 6 sunt francize. Câte locaţii sunt în România din cele 9?

În prezent, lanțul de restaurante este format din 9 localuri, inclusiv unul în România. Acesta este restaurantul nostru propriu. A fost deschis la finele lunii august pe Șos. Ștefan cel Mare, 240, zona Obor. Mai suntem în negocieri cu potențiali francizați pentru a mai deschide câteva locații.

Pentru România vizaţi doar locaţii în capitala Bucureşti

Planificăm să deschidem restaurante și în alte localități cu o populație de minim 100 000 locuitori.

Ce valoare a investiţiei presupune achizitia unei francize Star Kebab?

Costul francizei este de 5 000 euro. Investiția în amenajare este de minim 550 euro pe metru pătrat. Perioada de întoarcere a investițiilor este de aproximativ 18-36 luni.

Cum arată portretul robot al partenerului pe care îl preferaţi pentru un contract de franciză?

Potențialul francizat trebuie să împărtășească valorile companiei, să aibă dorința de a dezvolta conceptul „Star Kebab - gustul visului”, capacitate și dorința de a învăța.

Ce criterii trebuie să îndeplinească spaţiul propus de solicitantul de franciză?

Spațiul trebuie să fie amplasat într-o zonă aglomerată cu flux pietonal de cel puțin 400 trecători / oră. Să fie dotat cu o vitrină și să aibă o suprafață de cel puțin 120 metri pătraţi.

Ce oferă Star Kebab francizatului şi ce aşteptări are privind rezultatele?

Star Kebab oferă dreptul de a activa sub marca ”Star Kebab -gustul visului”, suport la selecția locației, suport la planificarea financiară, instruirea angajaților, manual operațional şi asistență și suport timp de 10 ani, cât este durata contractului.

Distribuie articolul

Comentează pe forum

1

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank