2012-06-18

Un retailer francez se retrage de pe piața grecească

Mediul economic din Grecia a determinat un lanț francez de retail să părăsească această țară.

Grupul francez Carrefour vinde participația pe care o deține la rețeaua sa din Grecia grupului Marinopoulos, partenerul Carrefour pe piața locală. Valoarea tranzacției, care va fi încheiată după primirea acordului din partea autorităților concurenței, este de 220 milioane de euro, scrie Dailybusiness, citând presa internațională.

Carrefour

În România, Carrefour operează 3 formate de magazine: 25 de hipermakerketuri, 52 de supermarketuri Carrefour Market și 8 magazine de proximitate de tip franciză Carrefour Express Angst.

Carrefour și Marinopoulos controlează, cu participații egale, compania mixtă care operează magazine Carrefour în Grecia și Cipru. În urma acordului, Marinopoulos deține în mod exclusiv licența de franciză Carrefour în Grecia, Cipru, Bulgaria, Albania și alte țări din Balcani.

Mișcarea grupului francez vine ca un răspuns la condițiile economice actuale din Grecia. Economia Greciei s-a contractat cu 6,5% în primul trimestru al anului 2012 comparativ cu perioada similară a anului trecut, informează Dailybusiness. Economia elenă traversează al cincilea an consecutiv de recesiune.

Grupul Carrefour deține peste 15.500 de magazine în 32 de țări din lume și numără peste 475.000 de angajați. În România, Carrefour operează 3 formate de magazine: 25 de hipermarketuri, 52 de supermarketuri Carrefour Market și 8 magazine de proximitate de tip franciză Carrefour Express Angst.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

0

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank