2012-09-22

Ce putem învăţa de la antreprenorii de succes

Michael O’Leary, CEO Ryanair, a zis cândva: „Cărţile de afaceri sunt mizerii şi de obicei sunt scrise de ciudaţi.”, însă ocazional ne putem ghida după un sfat primit de la un om de afaceri de succes.

Îţi împărtăşesc câteva gânduri ale unor oameni care au cunoscut succesul făcând lucrurile pe care le iubesc. Munceşte din greu, sau mai bine zis găseşte în munca ta un prilej de a te juca, de a te simţi bine, aşa cum au făcut ei, şi poate într-o bună zi vei putea împărtăşi celorlalţi propria ta experienţă.

Spune tot ce îţi trece prin cap!
„Într-o industrie dominată de bărbaţi, o femeie conştientizează repede 3 lucruri: trebuie să spună tot ce îi trece prin cap, trebuie să muncească din greu pentru a câştiga respectul bărbaţilor cu care lucrează şi trebuie să admită (rareori) că nu poate ridica de una singura obiectele foarte grele.” Adriana Blake, proprietara Taos Ski Valley.

Banii nu înseamnă totul
„Dacă ai un alt motiv (pentru a intra într-o afacere) mai important decât banii, atunci vei fi mult mai împlinit. Şi nu vei simţi că munceşti.” Sammy Hagar, star rock.

Munceşte din greu!
„Devreme în pat, devreme sculat, munceşte din greu şi promovează-te.” Gert Boyle, director Columbia Sportswear.

Ia-ţi un avocat
„Foloseşte consilierea juridică încă din prima zi. Ştiu dintr-o tristă experienţă că o întâlnire cu un avocat, chiar dacă durează minimum 3 ore, te poate ajuta să economiseşti 1 milion $.”- Gary Erickson, fondatorul Clif Bar.

Ai încredere în echipa ta!
„Nu poţi avea doar tu cele mai bune idei. Vei fi mult mai mulţumit dacă vei avea încredere în subordonaţii tăi, vei împărţi sarcinile cu aceştia şi îi vei ajuta să evolueze.” Lara Merriken, fondatoarea companiei Larabar.

Îmbrăţişează diversitatea
„Este o mare greşeală să consideră că oamenii trebuie să arate şi să acţioneze ca tine pentru a se încadra în cultura organizaţională a companiei. Cele mai interesante organizaţii au o varietate de oameni, cu perspective diferite, care împart valori comune.” Kim Jordan, co-fondator New Belgium Brewing.

Sursa:entrepreneur.com

Distribuie articolul

Comentează pe forum

1

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank