2012-10-12

Informația sub supervizare specială

Tot mai multe companii se bucură din plin de beneficiile noilor echipamente tehnologice, însă uită că datele salvate în computer pot să dispară cât ai clipi din ochi.

Primul pas este să faci un back-up al datelor, un proces de copiere a datelor cu scopul de a putea fi restaurate în eventualitatea în care datele se pierd. Tot mai multe companii folosesc sistemul electronic de e-documente. Poți stoca datele din calculator pe CD-uri, DVD-uri, discuri Blu Ray (tip de disc optic de mare densitate folosit pentru socarea de date), pe un server, pe un stick, pe un hard drive extern sau portabil, sau să le păstrezi online. Nici unul dintre instrumentele de stocare a datelor nu este 100% perfect și prezintă riscuri, însă te poate scoate din impasul pierderii unor informații extrem de valoroase pentru companie.

memory stick

Poți stoca datele pe memory stick-uri, CD-uri, DVD-uri, discuri Blu Ray sau servere.

Un server poate stoca date de pe mai multe calculatoare în același timp și poate fi setat să facă un back-up automat al datelor tale. Trebuie însă să ai un buget considerabil pentru achiziționarea unui server deoarece prețul acestuia este foarte mare. Drive-urile externe sau portabile sunt ușor de folosit și pot fi setate să stocheze automat cu ajutorul sofware-ului. Acestea pot însă să nu mai funcționeze după un timp și pot genera erori.

În general CD-urile sau DVD-urile păstrate în locuri sigure, protejate împotriva prafului sau a zgârieturilor, nu dau erori. Vei pierde însă destul de mult timp cu înregistrarea datelor și vei cheltui destul de mulți bani pentru achiziționarea acestori suporturi dacă ai de salvat multe date. Stick-urile au prețuri din ce în ce mai mici în ultimul timp și pot avea o memorie foarte mare, însă și acestea au și dezavantaje. Poți pierde cu ușurință un stick din cauza dimensiunilor sale reduse și există și riscul ca la un moment dat acesta să nu mai funcționeze.

Poți păstra datele și online pe anumite site-uri specializate, cum ar fi Dropbox.com, site-uri special construite pentru a păstra datele personale ale user-ului. Nu te costă foarte mult să-ți păstrezi datele online însă există o limită a capacității de stocare și există și riscul ca site-ul să fie închis pentru mentenanță sau reconstrucție, care poate coincide cu perioada în care ai nevoie de datele salvate.

Compania trebuie să aibă grijă și echipamentele tehnologice. Unele companii de asigurări oferă pachete de asigurări business care includ și asigurarea echipamentelor tehnologice. Majoritatea obiectelor asigurate sunt laptopurile și alte echipamente de birou portabile.

(LNK)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

1

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank