2012-10-27

Câștigă mai mulți clienți cu ajutorul internetului

Dacă bugetul de marketing nu-ți permite să faci câteva investiții în acest domeniu te poți promova cu ajutorul directoarele web gratuite.

Multe business-uri eșuează din cauză că nu folosesc corect instrumentele de marketing. În România există un număr de aproximativ 600.000 de firme active. Doar 30% dintre acestea își promovează serviciile și produsele pe internet. Cu toate că majoritatea companiilor și-au creat propriul site, multe dintre acestea nu folosesc internetul pentru promovare din cauză că au un buget de marketing foarte redus ca urmare a recesiunii economice sau pentru că nu știu exact câte beneficii îți poate aduce promovarea online.

internet

Aproximativ o treime din populația Planetei (32,5%) are acces la Internet, potrivit unui raport realizat de Organizația Națiunilor Unite.

Internetul oferă sute de soluții care pot aduce beneficii majore companiilor mici și mijlocii. Aproximativ jumătate din populația României (47%) are acces la internet, iar cei mai mulți români folosesc internetul ca sursa principală de informație. Dacă firma ta nu este prezentă și activă în mediul online îți reduci singur șansele de a câștiga noi clienți.

Dacă nu ai încă un site al companiei tale primul lucru pe care trebuie să-l faci este să cumperi un domeniu. Un domeniu este numele pe care vrei să-l dai site-ului, un nume care să fie cat mai relevant pentru conținutul acestuia. Pentru dreptul de a folosi acest domeniu trebuie să platești o taxă anuală la firma care ți l-a închiriat.

Următorul pas este să alegi un webhost, o companie ce dispune de multe servere conectate la internet. Atunci cand paginile tale sunt pe unul dintre aceste servere, ele vor fi accesibile de oriunde. Construiești paginile web (pentru asta ai nevoie de cunoștințe de HTML, JavaScrip, PHP) după care ai propriul site pe care îl poți cosmetiza și îmbunătăți după propriul plac.

Pentru a-ți crește numărul de accesări ale site-ului și pentru a prezenta oferta companiei tale publicului țintă poți folosi directoarele web gratuite sau plătite. Un director web gratuit este de fapt un site web care se constituie dintr-o bază de date cu link-uri trimise de catre administratorii siteurilor, cu scopul de a fi integrate în diverse categorii al căror nume exprimă succint ce tratează domeniul acestora de activitate, fără a percepe taxe adiționale.

Directoarele web pentru care trebuie să plătești acceptă link-urile acestor site-uri pe baza unor sume de bani impuse. Cu cât suma este mai mare, cu atât poziționarea acestuia în topul ce trateaza o anumită categorie (de exemplu: e-commerce, reclame) este mai probabilă. Aceasta poziție avantajoasă în partea superioară a clasamentului le da siteurilor oportunitatea de a fi vizionate, deci vizitate de potențiali clienți.

Datoria unui director web gratuit este de a cataloga siteurile care îi survin în urma procesului de înscriere în director. Aceste directoare web pot apartine chiar unor motoare de cautare, care le folosesc ca propria lor bază de date, pentru ca relevanta și unicitatea căutarilor să fie îmbunătățită.

O modalitate rapidă și eficientă prin care îți poți promova firma pe internet, către potențialii clienți sau parteneri o reprezintă portalurile de afaceri. Există și portaluri specializate pe anumite domenii cum ar Franchising.info.ro, destinat informării despre piața francizelor, agențiilor și parteneriatelor din România.

Profită și de avantajul pe care ți-l oferă gratis Google Map care îți poziționează locația companiei tale pe hartă. În unele orașe, cu ajutorul Google Street View poți posta poze 3D ale companiei sau chiar un tur vitual al acesteia.

Distribuie articolul

Comentează pe forum

2

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank