2012-12-08

Arta de a dărui

Abilitatea de a face un cadou inspirat este utilă nu numai în viaţa de zi cu zi, ci şi în business. Alege cu mare atenție cadoul pe care vrei să-l oferi și ține cont că este foarte important și modul în care dăruiești.

Anul calendaristic ne oferă o mulţime de ocazii în care putem oferi cadouri în mediul business. Crăciunul, aniversările (ziua de naştere sau onomastica), ziua firmei sunt câteva dintre ocaziile în care poţi oferi cadouri, însă ai grijă să nu exagerezi cu „atenţiile” oferite. Nu trebuie să impresionezi cu un cadou scump sau voluminos. De cele mai multe ori oferi un cadou în mediul business cu intenţia de felicita o persoană, de a-i mulţumi acesteia sau pentru a încuraja o relaţie de afaceri. Ultimul lucru pe care ţi-l doreşti este să-l jigneşti pe destinatorul cadoului, aşa că e bine să urmezi câteva sfaturi pentru a oferi cadoul potrivit.

Cadoul perfect?
Dacă eşti foarte atent îl poţi găsi cu uşurinţă. Cel mai important lucru este să oferi ceva de calitate. Un cadou de dimensiuni reduse, dar cu o calitate extraordinară a materialului şi cu un design plăcut va fi întotdeauna apreciat. Alte aspecte care merită luate în considerare sunt: originalitatea, individualitatea şi utilitatea. Însă nu doar cadoul este important, ci şi modul în care îl oferi.

Instrucţiuni pentru alegerea unui cadou

  • Asigură-te că destinatarul cadoului nu face parte dintr-o organizaţie care adoptă o politică anti-cadouri. Poţi afla acest lucru de la o secretară sau de la departamentul de resurse umane al companiei.
  • Gândeşte-te ce imagine va crea despre compania ta cadoul pe care îl oferi, mai exact ce mesaj va transmite acesta
  • Află cât mai multe informaţii despre destinatar pentru a-i putea oferi acestuia un cadou util.
  • Alege un produs de calitate, al unui brand cunoscut. Produsele ieftine, cu o calitate îndoielnică, pot transmite un mesaj negativ destinatarului în legătură cu importanţa pe care o acorzi relaţiei voastre.
  • Pe cât posibil încearcă să livrezi personal cadoul: acest efort va creşte importanţa gestului tău.
(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

3

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank