2013-01-15

Cât timp (și nervi) economisești dacă plătești întreținerea online?

Întreținerea părea imposibil de plătit cu cardul, însă Aviziero a venit cu o soluție la această problemă.

Românii au efectuat în anul 2012 un număr de 4,1 milioane de plăți online, în valoare de 220 milioane de euro. Plățile online ne scutesc de drumurile inutile la sediile unor companii sau chiar de învoitul de la serviciu pentru achitarea unor facturi. Cel mai des românii plătesc cu cardul la supermarket, în farmacii, în magazinele de îmbrăcăminte și în magazinele de bricolaj. Aviziero, prima aplicație online de gestiune a asociaților de proprietari din România, aduce pe piața autohtonă o nouă premieră: plata cu cardul a întreținerii, serviciu disponibil la nivel național. Începând cu luna ianuarie a acestui an, utilizatorii Aviziero îşi pot achita întreținerea online, folosind cardul, direct din contul personal.

Plata online

Aviziero, programul online de gestiune a asociațiilor de proprietari a fost lansat pe piața în 2010 și este folosit în prezent în administrarea a peste 7500 de apartamente, iar numărul acestora este în continuă creștere.

“Plata cu cardul a întreținerii reprezintă un pas natural în evoluția portofoliului de servicii oferite de Aviziero. Încă de când am lansat aplicația știam că urmează să introducem și un astfel de beneficiu și suntem încântați că acum putem să le oferim utilizatorilor Aviziero avantajele plății online a întreținerii.”, a declarat Bogdan Ioan, Managing Partner & Founder Aviziero. “Întreținerea rămăsese ultima cheltuială lunară ce nu putea fi plătită cu cardul, iar faptul că Aviziero oferă acest serviciu în premieră la nivel național ne bucură și ne motivează. Vom continua să dezvoltăm aplicația și să fim cât mai aproape de nevoile utilizatorilor.”, a continuat Bogdan Ioan.

Întreținerea poate fi plătită online utilizând toate tipurile de carduri disponibile pe piață
Aviziero găzduieşte pe site-ul său, www.aviziero.ro, două soluţii de acceptare la plata cu cardul, una oferită de către BCR, cel mai important grup financiar din România, și cealaltă de către PayU, parte a grupului european de plăți online omonim cu operațiuni în Polonia, România, Ungaria, Cehia, Rusia, Turcia și Ucraina. Compania VISA a oferit sprijin şi consultanţă pe toata perioada de implementare a sistemului de acceptare a plăţilor online cu cardul prin intermediul aplicaţiei online, iar noul serviciu oferit de Aviziero permite utilizarea tuturor tipurilor de carduri disponibile pe piață, inclusiv Visa, Visa Electron, Mastercard si Maestro.

BCR încurajează folosirea cardului pentru plata electronică a cheltuielilor lunare
“Să începem cu o întrebare foarte simplă: Câţi dintre noi nu se învoiesc de la birou sau apelează la vecini, prieteni, rude pentru a putea plăti întreţinerea la timp? Răspunsul nostru a fost că suntem “mult prea mulţi” în această situaţie. De aceea, încurajăm deţinătorii de card de pe piaţa românească să folosească cardul pentru plata electronică a cheltuielilor lunare (plăţi facturi, utilităţi, taxe şi impozite, şamd) şi să-şi salveze astfel timpul pentru alte activităţi alături de persoanele apropiate. Acum, alături de Aviziero, punem la dispoziţia deţinătorilor de card cea mai simplă, rapidă şi sigură metodă de plată a întreţinerii. Soluţia de plată aduce beneficii atât locatarilor cât şi administratorilor asociaţiilor de proprietari. Acest sector dominat încă de cash prezintă un potenţial enorm pentru migrarea către plăţile cu cardul bancar şi avem încredere că în viitorul apropiat proporţia va fi inversată.”, declară Zoltan Sipos, Director Executiv al Direcţiei de Carduri BCR.

“Visa Europe s-a implicat încă de la început în susţinerea acestei iniţiative inovatoare, de acceptare a plăţii cu cardul pentru întreţinere – un serviciu dorit de foarte mulţi români, în special datorită flexibilităţii oferite plătitorilor. Vrem să oferim mereu deţinătorilor de card posibilitatea de a alege, iar acum au la îndemână această soluţie convenabilă, prin care îşi pot plăti întreţinerea oricând, de oriunde şi fără niciun comision.” declară Cătălin Creţu, Director General Romania, Visa Europe.

“Plata online aduce beneficii majore utilizatorilor de internet care economisesc mult timp în achitarea obligațiilor pentru diferite servicii care trebuie plătite lunar, numărul tranzacțiilor de acest tip înregistrând o creștere de 49% în 2012 față de 2011. Prin implementarea soluției PayU, proprietarii locuințelor din asociațiile care utilizează aplicația Aviziero își vor putea plăti rapid și la timp facturile la întreținere, iar administratorii vor avea încasări mai rapide și vor observa reducerea întârzierilor la plată. Ne așteptăm ca majoritatea clienților Aviziero să adopte rapid noua metodă de plată.”, declară Andreia Stavarache, Sales & Marketing Manager PayU România.

Plata online a întreținerii aduce avantaje atât pentru proprietari cât și pentru administratori. Printre avantajele de care se pot bucura proprietarii se numără posibilitatea achitării întreținerii în orice moment al zilei și din orice locație, economie de timp, flexibilitate si confort. Pentru administratori, introducerea noului serviciu oferit de Aviziero presupune înregistrarea automată a încasărilor, reducerea riscului de gestiune a banilor cash, dar și reducerea programului de casierie sau chiar desființarea acestuia.

Aplicaţia pune la dispoziţia utilizatorilor 3 module de servicii. Modulul de bază, Aviziero (Tabel), ce calculează lista de întreţinere și gestionează fondurile, modulul Aviziero Pro (Contabilitate), ce include funcţionalităţile modulului Aviziero(Tabel) şi oferă în plus toate serviciile de contabilitate necesare unei asociaţii de proprietari și modulul Acces Proprietari care oferă utilizatorilor posibilitatea de a avea acces non-stop la toate informaţiile legate de întreţinere.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

2

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank