2013-02-15

Ce servicii medicale alegem

200 RON/ luna este diferența dintre accesul la serviciile medicale din România și cele primite în cele mai bune instituții medicale din Europa.

Compania a comparat sumele lunare plătite de români catre Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) și primele lunare plătite pentru o asigurare privată de sănătate. Studiul demonstrează că taxele lunare medii plătite de cetățenii români către fondul național de sănătate sunt de aproximativ 200 RON, luând în considerare un venit mediu brut de puțin peste 2000 RON (dupa cum se menționează în Legea Bugetului Asigurărilor Sociale din 2012 publicată în Monitorul Oficial). Această contribuție lunară le oferă românilor acces la spitale de stat și îngrijire medicală în România. Totuși, această sumă nu acoperă servicii complete în clinici sau spitale private, dupa cum a anunțat recent Ministerul Sănătății.

Pe de altă parte, o primă de mai putin de 100 euro/lună (aproximativ 400 RON/luna) plătită pentru o asigurare medicală privată oferă acces la servicii medicale în clinicile și spitalele din întreaga Europa. Asigurarea nu numai că oferă libertate de alegere, dar acoperă și tratamentul cancerului sau operațiile de transplant, precum și teste importante: tomografie computerizată, rezonanta magnetică sau Pet Scan.

“Este foarte trist că oamenii care își plătesc taxele nu pot beneficia de tratamentul medical pe care îl merită. Este bine cunoscut faptul că sistemul de sănătate din România nu este dezvoltat suficient pentru a oferi cele mai bune servicii medicale pentru toți cetățenii. Este cu atât mai trist că românii se află în imposibilitatea de a accesa servicii medicale private pe baza contribuției lunare. Acesta este un sistem unic care nu se întâlnește nicăieri altundeva în Europa și cred că guvernul ar trebui să regândească această organizare și să implementeze sistemul celor 3 piloni: fonduri din partea statului, din sectorul privat și din asigurările private de sănătate”, spune Zahal Levy, Presedintele MediHelp International.

Comparația din cadrul studiului a fost făcută luând în considerare informațiile furnizate de Legea Bugetului Asigurarilor Sociale pentru 2012 publicată în Monitorul Oficial la sfârșitul anului 2011 și valoarea unei asigurări medicale cu acoperire europeană pentru adulți de până la 40 de ani.

MediHelp Internațional este cel mai important furnizor de asigurări private de sănătate din Europa Centrală și de Est și este prezent pe piața din România începand cu 1999. MediHelp Internațional este manager de distribuție al BUPA International în Ungaria, România și Bulgaria. În parteneriat cu BUPA International, MediHelp îmbină cu succes Asistența Medicală cu Asigurarea Internațională de sănătate, pentru beneficiul clienților săi.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

0

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank