Cât de sigură e parola ta?

Pentru siguranță include și cifre, simboluri (&,*,%,#,$,@) sau majuscule în crearea parolei.
Luni
08.04.2013
În condiţiile în care securitatea datelor personale pe internet rămâne o provocare şi în 2013, în continuare, în lume, cele mai folosite parole sunt cifrele „123456”, fix în această ordine, dar şi cuvântul „parolă” pe post de parolă.
 

Cel mai tradițional element de siguranță pe care îl avem la îndemână pe internet este parola. Din comoditate sau din teama de a uita, muți oameni folosesc parole standard pentru a-și coda conturile. Mai mult, atunci când există posibilitatea de a alege unul din zece oameni tinde să îşi pună pinul de la card sau de la telefon „1234”. Logic că parolele mai lungi cu cinci cifre şi litere sunt mai greu de găsit. Alte combinații frecvent folosite sunt ”0000”, ”1111”, ”„1212”, ”7777”.

Iată câteva sfaturi pe care le poți urma atunci când îți alegi o parolă:

Nu folosi informații personale
Specialiştii spun să nu foloseşti cuvinte existente, ani sau date calendaristice pentru o parolă. O idee ar fi să foloseşti iniţialele cuvintelor dintr-o expresie numai de tine ştiută. De exemplu: ”La 18 ani am primit un labrador negru” – ”L18aapuln” – este o parolă mult mai greu de ghicit decât data de naștere a unei persoane apropiate.

Nu folosi aceeași parolă pentru mai multe conturi
Nu reutiliza aceeaşi parolă la mai multe conturi importante. Ar fi o greșeală să ai aceeaşi parolă la bancă, la email şi pe reţelele de socializare. În schimb, poţi utiliza o parolă identică pentru paginile care nu îţi folosesc datele personale, cum ar fi publicaţii online. În fine, aceasta ar fi una dintre rarele ocazii în care poate e mai bine să spui minciuni. La întrebările cheie pentru recuperarea parolei nu ar fi tocmai bine să pui răspunsuri reale pe care alţii le-ar putea cunoaşte.

Parolele lungi sunt mai sigure
Nu folosi parole scurte, de trei sau cinci caractere. Cu cât parolele sunt mai lungi, cu atât sunt mai sigure. Pentru siguranță include și cifre, simboluri (&, *, %, #) sau majuscule în crearea parolei. Este indicat să urmezi toate aceste reguli atât pentru conturile pe care le ai la serviciu, cât și pentru cele personale.

(L.N.)
/5/
Vezi mai multe

Articole citite

Idei de afaceri în oraşe mici /17.02.2015

Chiar dacă multe dintre ele sunt „locuri în care nu se întâmplă nimic“, business-urile locale se pot dezvolta foarte bine şi în oraşele mici. Trebuie să fiţi doar mai atenţi la specificul fiecărei localităţi în parte şi mai ales la necesităţile locuitorilor. Publicaţia „Adevărul“ ne propune o trecere în revistă cu idei de afaceri în oraşe mici.

Egalitatea de gen generează performanţe mai bune în companii /03.02.2015

Ernst&Young a publicat raportul Women. Fast forward: The time for gender parity is now, care și-a propus să afle răspunsul la două întrebări: care sunt cele mai importante bariere în dezvoltarea profesională a femeilor şi care sunt elementele care le pot propulsa în carieră.

De unde se inspiră românii când aleg numele firmelor /22.01.2015

Atunci când îşi aleg denumirile firmelor, imaginaţia românilor nu are limite. Cei mai mulţi dintre români aleg cu sufletul, cu speranţă şi, în unele cazuri, cu foarte mult umor. Dovadă studiul făcut de compania Keysfin care a căutat cele mai originale denumiri de firme.

Ce loc ocupă România în topul destinaţiilor preferate de retaileri /06.01.2015

Jones Lang LaSalle a realizat un studiu care analizează extinderea şi prezenţa a 250 de retaileri internaţionali în peste 57 de pieţe comerciale importante. Citeşte pe ce loc se află Bucureştiul şi ce capitală ocupă poziţia fruntaşă.

Studenții români vor să fie proprii lor șefi /30.12.2014

Studiul Barometrul antreprenoriatului românesc arată că 52% dintre tinerii studenţi vor să înceapă propria afacere în următorii doi ani, iar 57% ar prefera să fie antreprenori și nu manageri într-o companie.