2012-06-02

Cum să înlături pe cale amiabilă un partener de afaceri

Dacă membrii unei societăţi cooperează şi au încredere deplină unii în ceilalţi acest lucru se reflectă în întreaga activitate a companiei.

Există însă și cazuri în care un partener joacă pe două fronturi şi nu prezintă niciun interes pentru bunul mers al afacerii companiei. Dacă te afli în această situaţie este recomandat să discuți deschis cu partenerul respectiv şi să încerci să-l convingi să se retragă de bună voie din acționariatul companiei.

partener-neserios articol

Cu ajutorul unui mediator poți scăpa de proces.

În cazul în care acesta refuză să coopereze poți depune o cerere prin care ceri înlăturarea partenerului. Aceasta trebuie să fie aprobată de cel puţin jumătate din restul acţionarilor companiei. Este ideal ca toţi acţionarii companiei să semneze petiţia prin care se cere înlăturarea partenerului de afaceri care aduce prejudicii firmei.

Încearcă pe cât posibil să nu ajungi în instanță

Pentru a evita să ajungi în instanță cu un partener de afaceri neserios poți apela la un mediator. Acesta te poate scăpa de proces. Nimeni nu vrea să-și expună situația în public, într-o sală de judecată iar medierea poate asigura discreție și confidențialitate. Un conflict poate fi rezolvat cu ajutorul unui mediator în maximum 4 ședințe, deci în mai puțin de o lună.

După excluderea unui partener din cadrul unei companii este necesar ca acțiunile acestuia să fie răscumpărate ori de către acționarii deja existenți, ori de o terță parte.

Sursa: http://franchising.pl

Distribuie articolul

Comentează pe forum

0

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank