Subway

Informaţii despre sistemul de franciză
Descrierea sistemului de franciză

Restaurantele SUBWAY ® sunt faimoase în întreaga lume pentru sandwich-urile unice produse în acestea. Primești sandwich-ul pe care ți-l dorești și urmărești întregul proces de preparare. Îți alegi tipul de pâine și toate ingredientele pentru a crea sandwich-ul tău perfect. Întregul proces se desfășoară în fața ta și totul va depinde de alegerile tale, de la legume și carne la tipurile de sosuri și condimente. Sandwich-urile pot fi fie reci, fie calde.

“SUBWAY® este Marca Inregistrata a  Subway IP Inc. ©2016 Subway IP Inc.”

Aceste simple proceduri au reușit să atragă mulți clienți în toate restaurantele Subway din jurul lumii. Succesul conceptului se bazează pe diversitatea opțiunilor în crearea sandwich-ului perfect și mereu pe gustul tău.În România operează peste 31 restaurante SUBWAY®.În prezent ne aflăm în București, Cluj Napoca, Iași, Timișoara, Pitești, Ploiesti, Constanta și alte orașe.

De-a lungul anilor, aproximativ 80% dintre noile francize sunt cumpărate de către proprietari actuali.

Propriile puncte de vânzări

Toate restaurantele Subway operează în sistem de franciză

Locaţii deschise în sistem de franciză

13

Fotografie punct de vânzare
Informaţii pentru francizat
Asistenţă pentru francizat

Noi, cei de la Subway Restaurante din România căutăm activ noi parteneri în oraşele mai mari, care să devină parte din istoria de succes a reţelei.

Pasul 1 - studiaţi piaţa
Primul dv. pas este să studiaţi piaţa de francize în Romania. Studiaţi cu atenţie condiţiile şi locaţiile care ar fi convenabile pentru dv. şi potrivite pentru deschiderea unui restaurant. Descărcaţi şi citiţi cu atenţie broşura noastră despre franciză.

Pasul 2 – depuneţi cerere
Dacă aţi citit deja broşura şi aţi studiat piaţa, atunci este timpul să completaţi online cererea noastră. Aceasta nu vă angajează în niciun fel. După ce trimiteţi, noi vom analiza candidatura dv. şi vă vom contacta pentru a stabili data pentru interviu.

Pasul 3 - analizaţi toate detaliile
După ce aţi intrat în legătură cu reprezentanţii noştri, aţi analizat contractul împreună cu avocatul dv. şi v-aţi decis asupra planului financiar, dv. sunteţi gata de a deveni parte din echipa SUBWAY®!

Fiecare restaurant SUBWAY ® aparține francizatului care îl operează. Operarea perfecta, locația centrală și mulți alți factori pot ajuta la succesului restaurantului. Dacă îndeplinești condițiile noastre și ajungi să intri în sistemul nostru de franciză, vei primi sprijinul nostru încă din primii pași pentru a deschide propriul tău restaurant SUBWAY® :

 1. Selectarea unei locații potrivite
 2. Negocierea cu proprietarul spațiului noului restaurant
 3. Design-ul restaurantului
 4. Livrarea echipamentului de la producătorii și furnizorii noștrii certificați
 5. Training pe toată durata pregătirii din Universitatea SUBWAY ® și 2 săptămâni de training pentru francizați
 6. Pregătirea angajaților înainte și după deschiderea restaurantului.

Suport in operarea unui restaurant Subway:
Ca francizat ești responsabil atât de compania ta, cât și de restaurant. SUBWAY® îți va oferi suport în managementul afacerii tale având în urmă peste 46 de ani de experiență cu acest concept. Câteva expemple în ceea ce privește acest suport:

 1. Furnizori acreditați pentru asigurarea prețului și calității produselor
 2. Acces la rețete și sistemele de management folosite de SUBWAY ®
 3. Manual operațional
 4. Evaluari lunare pentru restaurant și modalități pentru a îmbunătății operațiunile și volumul profitului
 5. Rapoarte săptămânale care te vor ajuta să controlezi restaurantul și să detectezi de la început orice tip de problemă care ar putea apărea pentru a fi corectată imediat
 6. Evaluarea serviciului cu clienții
 7. Realizarea campaniilor si startegiilor de marketing
 8. Platforma online pentru training cu multe unelte folositoare pentru inlesnirea operarii restaurantului
Totalul prevăzut al investiţiei

Costul inițial al investiției:

 • Costul licenței necesare deschiderii primului restaurant este de 7 500 EUR și apoi pentru fiecare restaurant deschis în continuare 3 750 EUR
 • Din experienta noastra pe piata din Romania costurile initiale cu investitia pot varia intre 100.000EUR-150.000EUR in functie de locatie si stare acesteia. Aceste costuri includ taxa de franciza, echipamente și construcția restaurantului, storcul initial, buget de marketing pentru Grand Opening si alte fonduri suplimentare, adica toate cheltuielile de la semnarea contractului pana dupa primele luni de operare. Mai multe informații legate de costuri le poți afla din broșura informativă pe care o poți cere de la noi prin email sau accesand urmatorul link: Investitie initiala.
 • Se desfășoară programul Kick-Start. Condițiile includ: deschiderea restaurantului până la 12 luni de la cumpărarea licenței de franciză și ți se va returna 50% din prețul inițial. Aceasta înseamnă că prima licență pentru un restaurant SUBWAY ® va deveni 3 750 EUR ( în loc de costul inițial de 7 500 EUR). Același principiu se aplică și în cazul achiziționării licenței pentru al doilea/ al treilea etc restaurant (în cazul în care licența costă în mod normal 3 750 EUR)

Redeventa
Saptamanal din cifra de afaceri francizatul are obligatia de a plati 12.5% (din totalul vanzarilor fara TVA) adica 8% taxa de roialitate si 4,5% taxa de marketing ( bani folositi integral pentru campaniile de promovare din Romania)

Aşteptările de bază de la francizat

Candidații, interesați de intrarea în sistem, trebuie să aibă spirit antreprenorial și să poată învăța practici noi ce îi va ajuta în startul și managementul acestei afaceri.

Locația trebuie să fie într-o zona circulată pietonal și cu un număr destul de mare de vizitatori precum zonele centrale ale orașului sau în centre comerciale. Francizatul poate solicita consiliere cu privire la selectarea spațiului potrivit.

Participarea la trainingurile organizate pentru deținătorii restaurantelor care te vor pregăti să conduci propria rețea de restaurante SUBWAY®.

Conformarea cu operațiunile din sistemul de franciză SUBWAY ® , care de altfel sunt descrise și în manualul operațional și contractul de franciză.

Sistemul de franciză SUBWAY ® se bazează pe conceptul pregătirii unor sandwich-uri unice. Atât de unice încât mulți dintre clienții nostri au decis să devină francizați doar pentru că au crezut în produsele oferite de noi.

Cerinţe pentru un spaţiu potrivit pentru un restaurant SUBWAY
Tip food – court:
35 - 60 м2
minimum 5 metri vitrină
consum de energie electrică: 30 kW (curent trifazic)
sursă de apă şi canalizare
sistem de climatizare şi ventilaţie
conexiune la internet si telefonie fixa

Unitate de sine statatoare:
100 - 200 м2 la parterul unei clădiri
existenţa unei vitrine mari
consum electric : 40 kW (curent trifazic)
înăţimea până la tavan minimum 3.5 metri
sursă de apă şi canalizare
sistem de climatizare şi ventilaţie
conexiune la internet si telefonie fixa

Informaţii despre francizor
2016 Subway Intl. B.V.
2016 Subway Intl. B.V. Subway® Biroul pentru Europa Centrală şi de Est Anastassiya Yershova - Közép- és keleteurópai Development Coordinator (Corespondenta: engleza, ceha) 06-800-16-764; yershova_a@subway.com www.subwayfranchisehungary.com Jankovcova 1603/47a, 170 00 Praha 7 – Holešovice, Czech Republic 800 700 498 (bezplatné)
+420 233 310 135
ce_europe_sales@subway.com
www.subway.com
Persoana de contact pentru candidaţi

Bucuresti si Ilfov – Rumen Radev radev_r@subway.com +40 728040898 (doar in limba Engleza sau Bulgara)
Restul tarii - Andrei Trifan trifan_a@subway.com +40 745361596

Catalogul conține informații provenite direct de la deținătorii sistemelor. Înainte de a semna un acord de colaborare, fiecare candidat ar trebui să verifice personal fiecare ofertă prezentată în catalogul cu francize. Editorii își rezervă dreptul de a verifica lista de sisteme și informațiile din fiecare director. Dacă primiți informații că datele prezentate sunt incorecte sau neactualizate, vă rugăm să contactați redacția.

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank