Franciza care îți aduce cina acasă

STAVA este în căutare de francizați în orașele poloneze cu peste 50 de mii de rezidenți. Francizorul estimează că cel puțin 12.000 de Euro reprezintă investiția pe care un francizat o va face la începerea afacerii.
Vineri
20.10.2017
Descoperă o idee de afacere care merită studiată și ar putea fi un model de succes și pentru piața românească!
 

Compania gastro - curier STAVA a deschis o nouă filială în franciză, în Bialystok. STAVA prestează servicii de catering și servicii de curierat pentru a oferi mese clienților. În acest fel, restaurantele nu trebuie să angajeze proprii furnizori. Folosind o aplicație specială pentru tablete, aceștia introduc comenzile într-un sistem care le redirecționează către curier. De asemenea, sistemul determină traseul optim pentru furnizor și analizează comenzile care pot fi combinate pentru a le livra cât mai repede posibil.

Stava și-a început activitatea acum aproape trei ani în Opole. Acum are o sucursală de francize în Wroclaw și încă una în Bialystok.

- De asemenea, prima noastră unitate din Opole a fost predată în luna iulie unui francizat, așa că în prezent se dezvoltă doar în această formă. Interesul pentru afacerea pe care o propunem este foarte mare. Bialystok este primul oraș dintre deschiderile planificate pentru următoarea perioadă. Programul nostru pentru 2018 prevede deschiderea a încă 10 sucursale, iar francizații, datorită interesului lor ridicat, își rezervă datele pe care le preferă pentru deschiderile din orașele lor. Avem rezervări chiar și în iunie 2018. - spune Grzegorz Aksamit, vicepreședinte al Stava.

STAVA este în căutare de francizați în orașe cu peste 50 de mii de rezidenți. Francizorul estimează că cel puțin 12.000 de Euro reprezintă investiția pe care un francizat o va face la începerea afacerii. Acest cost ar trebui să fie suficient pentru achiziționarea a trei vehicule (mașini sau scutere), echipamente de birou și curierat și pentru taxa de intrare, care varianză în funcție de mărimea orașului. Deținătorul de licență ar trebui, de asemenea, să prevadă un garaj sau locuri de parcare pentru vehicule. Francizorul oferă, printre altele, instruire lunară, licență pentru sistemul informatic (care, pe lângă gestionarea comenzilor, are funcții și pentru sarcinile administrative cum ar fi administrarea contractelor, decontarea salariilor etc.), exclusivitate pentru oraș (cu excepția Varșoviei), planul de dezvoltare a sucursalelor.

Francizatul plătește francizorului o rată fixă ​​pentru fiecare livrare (în funcție, printre altele, de prețul total al comenzii). Potrivit licențiatorului, sucursala devine profitabilă cu doi curieri și 40 de comenzi pe zi. Cu toate acestea, francizatul trebuie să fie conștient că are nevoie de capital pentru dezvoltarea companiei. Odată cu creșterea numărului de clienți, va trebui să investească în achiziționarea de mașini noi și recrutarea de noi angajați.

Spre deosebire de majoritatea ofertelor de franciză, achiziționarea unei francize Stava este o oportunitate unică de a:

• intra primul pe această piață, cu un nou serviciu – practic fără concurență. În majoritatea orașelor nu există încă o companie de curierat sau, dacă există, funcționează la scară foarte mică datorită costurilor ridicate.

• intra pe o piață mare - un potențial client este practic orice restaurant, bar și cafenea din oraș,

• profita de piața în continuă creștere - piața de livrare a produselor alimentare în Polonia crește cu o rată de 10% pe an,

• lansa o afacere cu investiții treptate în capital, începând cu sume mici.

Deși serviciul Stava este nou și competiția este aproape inexistentă în Polonia, francizatul primește de la noi un model 100% pregătit și testat. Am câștigat experiență din 2014 în mai multe orașe de dimensiuni și populații diferite. În ultimul an, am dezvoltat instrumente IT unice care optimizează și automatizează transmiterea comenzilor și a sistemelor de vânzări și de gestionare a sucursalelor. Mulțumită acestora, activitatea poate fi profitabilă chiar de la început, iar francizatul nostru are un avantaj față de concurența potențială, ceea ce atrage o eficiență operațională semnificativ mai mare, care se traduce în costuri mai mici cu până la 50%.- spune Grzegorz Aksamit, vicepreședinte al Stava.

Înscrie-te acum la newsletter pe portalul franchising.info.ro și descoperă modele diverse de francize. Dacă ai întrebări, nu ezita să ne contactezi pe email mcoman@profitsystem.ro.


MC
Franchise Consultant