Lei? Euro? Dolari? Lire sterline?

“Cooperarea între Smith&Smith și Agentul exclusiv trebuie să se axeze pe condiții rezonabile de afaceri și ajutor reciproc. Pe parcursul cooperării, Smith&Smith va continua să sprijine Agentul exclusiv în activitățile sale, prin efectuarea unor campanii de marketing la nivel central și local, respectiv prin dezvoltarea portofoliului de servicii, precum și a sistemelor informatice aferente" - spune Victor Druga, Director Canale Alternative, Smith&Smith.
Vineri
27.04.2018
Recent, PROFIT system, prin consultanții de franciză ai grupului, a finalizat pachetul pentru dezvoltarea rețelei de agenți exclusivi Smith&Smith. Cine este Smith&Smith?
 

Smith&Smith este prima companie de transfer de bani din România, înființată în anul 1999. Victor Druga, Director Canale Alternative, ne va spune pe scurt povestea brand-ului Smith&Smith și ne va explica care sunt beneficiile unui Agent exclusiv care se va alătura recent înființatului sistem de agenți exclusivi Smith&Smith, precum și în ce constă investiția într-un astfel de parteneriat.

Ne puteți împărtăși care este povestea brand-ului Smith&Smith? Când ați demarat afacerea? Câte locații aveți în prezent?

„Smith&Smith este prima companie de transfer de bani din România care prestează, cu titlu profesional, servicii de plată, fiind autorizată de BNR ca instituție de plată. În peste 19 ani de activitate am câștigat încrederea clienților noștri, oferind servicii de plată la un standard ridicat de calitate și comisioane reduse. Astăzi, ocupăm un binemeritat loc fruntaș în rândul societăților de profil, procesând cu succes peste 10 milioane de tranzacții care reprezintă echivalentul a 3 miliarde de dolari, pentru aproximativ 400.000 de clienți unici. Suntem apreciați și căutați pentru rețeaua noastră de plăți formată din 74 de agenții proprii, 650 de sucursale ale agenților noștri BCR, IDEA BANK si VICTORIA BANK în Republica Moldova, peste 200.000 de puncte de acces în toată lumea, aparținând celor 40 de parteneri străini dintre care pot menționa MONEYGRAM, RIA, SIGUE, SMALL WORLD, EUROPHIL, MONTY GLOBAL PAYMENTS, BBVA-BANCOMER, UNISTREAM, etc. ”

De ce ați decis să lansați pachetul pentru rețeaua de agenți exclusivi Smith&Smith?

„Conform strategiei de afaceri pentru anii 2016 - 2019, Smith&Smith intenționează să înceapă un proces de extindere a rețelei teritoriale prin dezvoltarea unei rețele naționale de agenți exclusivi Smith&Smith. Activitatea Agenților exclusivi se va desfășura conform normelor interne ale instituției de plată, care vor fi adaptate la sistemul de lucru cu agenți în exclusivitate.”

Din 2007, Smith&Smith este agent MONEYGRAM, leader în domeniul transferurilor de bani, cu peste 353.000 de locații, în peste 200 de țări și teritorii.

Ce părere aveți despre nivelul de maturitate al pieței instituțiilor de plată din România? „Sunt puține instituții de plată comparativ cu cele similare din Uniunea Europeană, dar sunt așteptate fintech-uri inovative. Impactul introducerii directivei PSD-2 va determina apariția unor jucători noi în piața serviciilor de plată.”

Ce considerați că vă diferențiază față de concurenții de pe piața instituțiilor de plată?

„Principalele atuuri ale Smith&Smith în fața concurenței vizează gradul de acoperire, la nivel național, prin rețeaua de agenții proprii Smith&Smith, experiența de peste 18 ani de activitate pe această piață, calitatea serviciilor de plată oferite clienților, personalul calificat, sediile Smith&Smith care sunt deschise 7 zile din 7, 12 ore/zi, precum și faptul că se operează cu patru valute - Lei, Euro, Dolari, Lire sterline.”

Care sunt avantajele unui viitor Agent exclusiv Smith&Smith?

“Prin acest Contract, Smith&Smith va asigura Agentului exclusiv un ansamblu de cunoștințe care se referă la organizarea și coordonarea activității și a personalului propriu, precum și la elaborarea și implementarea planurilor de marketing, având ca scop creșterea numărului de clienți. De asemenea, agenții exclusivi vor avea dreptul de a utiliza mărcile proprii înregistrate în activitatea de promovare a serviciilor Smith&Smith. În plus, vor beneficia de asistență inițială atât la deschiderea locației, cât și pe toată perioada valabilității contractului de agent.”

Care sunt tipurile de servicii pe care le acoperă pachetul dedicat agenților exclusivi Smith&Smith?

“Smith&Smith va pune la dispoziția Agentului exclusiv Smith&Smith aceleași servicii care sunt oferite clienților prin intermediul agențiilor proprii Smith&Smith. Gama de servicii va fi dezvoltată permanent, având în atenție nevoile clienților și profitabilitatea afacerii. Pentru Agentul exclusiv Smith&Smith, veniturile vor fi reprezentate de comisioanele aferente serviciilor prestate, cum ar fi deschiderea de conturi de plăți pentru persoane fizice și persoane juridice, transferul de bani prin Smith&Smith, schimburi valutare pe cont, procesare de ordine de plată către furnizori de utilități, rate la bănci, încheiere de polițe de asigurare de tip RCA etc. Lista tuturor serviciilor incluse în portofoliul agenților exclusivi este detaliată în catalogul de agent exclusiv, disponibil pe portalul franchising.info.ro al Grupului PROFIT system.

În ce constă sprijinul pe care îl veți acorda Agentului exclusiv?

“Cooperarea între Smith&Smith și Agentul exclusiv trebuie să se axeze pe condiții rezonabile de afaceri și ajutor reciproc. Pe parcursul cooperării, Smith&Smith va continua să sprijine Agentul exclusiv în activitățile sale, prin efectuarea unor campanii de marketing la nivel central și local, respectiv prin dezvoltarea portofoliului de servicii, precum și a sistemelor informatice aferente. Sprijinul oferit de Smith&Smith Agentului exclusiv constă în consiliere privind identificarea și contractarea locației, după o analiză a mediului extern, proiectarea și organizarea spațiului, dreptul de folosire a brand-ului Smith&Smith și susținerea imaginii de brand în piață, consiliere, selecție și recrutare de personal, training-ul personalului, inclusiv suport după deschidere, acces la modelul de business și manualul operațional, care vor asigura buna desfășurare a activității, activități de promovare la deschidere și pe parcurs, dezvoltare permanentă a portofoliului de servicii și susținere de brand.”

Ce ne puteți spune despre profilul unui Agent exclusiv Smith&Smith?

“Profilul Agentului exclusive este extrem de important pentru succesul dezvoltării rețelei Smith&Smith, așa încât se va acorda o atenție deosebită selecției candidaților pentru obținerea statutului de Agent exclusiv Smith&Smith. Cel mai bun candidat este o persoană sociabilă, cu experiență ca manager de vânzări în domeniul financiar-bancar și dezvoltare de rețea de contacte, cu abilități manageriale combinate cu spirit antreprenorial și cu o bună reputație. În plus, ar trebui să fie dispus să aloce timp suficient dezvoltării afacerii și să poată asigura o finanțare suficientă, în funcție de potențialul de dezvoltare al locației propuse. Locația Agentului exclusiv Smith&Smith va fi condusă de un administrator autorizat de BNR. În cazul deschiderii mai multor puncte de lucru ale unui Agent exclusiv Smith&Smith, acestea pot fi operate doar de personal selectat de către Agentul exclusiv Smith&Smith, fără a mai avea nevoie de autorizarea BNR.”

Ce ne puteți spune în legătură cu investiția financiară aferentă pachetului dedicat Agenților exclusivi Smith&Smith? Care este locația ideală pentru un punct de lucru Smith&Smith?

„Zona ideală este reprezentată de localități cu minimum 5.000 de locuitori, din care cel puțin 15% primesc sume de bani din Uniunea Europeană. De asemenea, este indicat să fie localități în care nu există agenții bancare sau alte instituții de plată.”

Care sunt obiectivele de dezvoltare a rețelei de Agenți exclusivi? Câte locații planificați să deschideți în următorii 5 ani?

„Prioritare vor fi localitățile mici și mijlocii, comune mari și orașe mici, planul de extindere vizând deschiderea unui număr de 100 de locații până în anul 2020.

Dacă sistemul prezentat vi se pare interesant și credeți că îndepliniți cerințele descrise, daca vă place să lucrați cu lei, euro, dolari și lire sterline, probabil acesta este momentul să luați o decizie. Mai multe detalii sunt prezentate în catalogul Smith&Smith, disponibil mai jos, pe portal.

În plus, prin programul Start-up Nation România 2018, puteți fi unul dintre cei 10.000 de beneficiari care vor primi finanțare nerambursabilă de la stat, în valoare de până la 200.000 de lei, fonduri cu care puteți demara o afacere Smith&Smith practic, fără riscuri. Singura condiție este să luați o decizie cât mai repede pentru a putea depune proiectul în timp util.

Dacă vă sunt necesare detalii suplimentare, vă rugăm să ne transmiteți o solicitare pe adresa de email mcoman@profitsystem.ro, împreună cu datele dumneavoastră de contact.


Business Development Manager