Smith & Smith – afacerea bancherilor

"Pentru Agentul exclusiv Smith&Smith, veniturile vor fi reprezentate de comisioanele aferente serviciilor prestate, cum ar fi deschiderea de conturi de plăți pentru persoane fizice și persoane juridice, transferul de bani prin Smith&Smith, schimburi valutare pe cont, procesare de ordine de plată către furnizori de utilități, rate la bănci, încheiere de polițe de asigurare de tip RCA etc." - declară Victor Druga, Director Canale Alternative.
Luni
11.06.2018
Smith & Smith, prima companie de transfer de bani din România, a optat pentru dezvoltarea unei rețele naționale de agenți exclusivi Smith&Smith, ca alternativă la un sistem clasic de franciză.
 

De ce? Ne explică Victor Druga, Director Canale Alternative, Smith & Smith: "Pentru că relația de tip agent care furnizează servicii de plată în numele și pe seama unei instituții de plată, așa cum este definită în legislația aplicabilă, presupune pe lângă verificarea inițială realizată de către instituția de plată, o autorizare suplimentară și obligatorie realizată de către BNR." Așadar, cei interesați să devină agenți exclusivi Smith&Smith pot găsi răspunsurile la întrebările lor în cele ce urmează:

Cum devii partener/agent exclusiv Smith&Smith?

Cel mai bun candidat trebuie să fie o persoană sociabilă, cu experiență ca manager de vânzări în domeniul financiar-bancar și dezvoltare de rețea de contacte, cu abilități manageriale combinate cu spirit antreprenorial și cu o bună reputație. În plus, ar trebui să fie dispus să aloce timp suficient dezvoltării afacerii și să poată asigura o finanțare suficientă, în funcție de potențialul de dezvoltare al locației propuse.

Cum alegi locația?

Locația Agentului exclusiv Smith&Smith va fi condusă de un administrator. Agentul exclusiv va trebui să desemneze o persoană angajată în cadrul entității, pentru care să obțină autorizarea din partea BNR, persoană care poate fi chiar administratorul sau orice alt angajat împuternicit de către administrator. În cazul deschiderii mai multor puncte de lucru ale unui Agent exclusiv Smith & Smith, acestea pot fi operate doar de personal selectat de către Agentul exclusiv Smith & Smith, fără a mai avea nevoie de autorizarea BNR pentru fiecare punct de lucru în parte. Zona ideală este reprezentată de localități cu minim 4.000 - 5.000 de locuitori, din care cel puțin 10% - 15% primesc sume de bani din străinătate. De asemenea, este indicat să fie localități în care nu există agenții bancare sau alte instituții de plată.

Care sunt cerințele pentru a deveni Agent exclusiv?

Viitorul Agent exclusiv Smith&Smith ar trebui sa aibă:

  • o bună reputație,

  • spirit antreprenorial,

  • experiență în domeniul financiar-bancar și/sau în vânzări,

  • să fie dispus să înceapă o afacere pentru care să aloce timp suficient.

Ce include taxa de parteneriat?

Taxa de Agent exclusiv cuprinde toate costurile de pregătire personal, consiliere și sprijin deschidere afacere și, nu în ultimul rând, acces la sistemul informatic al Smith & Smith.

Ce sprijin primești din partea Smith & Smith?

Sprijinul oferit de Smith & Smith Agentului exclusiv constă în consiliere privind identificarea și contractarea locației, după o analiză a mediului extern, proiectarea și organizarea spațiului, dreptul de folosire a brand-ului Smith & Smith și susținerea imaginii de brand în piață, consiliere, selecție și recrutare de personal, training-ul personalului, inclusiv suport după deschidere. De asemenea, Agentului exclusiv i se va oferi acces la modelul de business și manualul operațional, care vor asigura buna desfășurare a activității, promovare la deschiderea locațiilor Smith&Smith și ulterior, dezvoltare permanentă a portofoliului de servicii și susținere de brand.

Dacă v-ați hotărât să vă alăturați rețelei de Agenți exlcusivi Smith & Smith, vă rugăm să ne transmiteți o solicitare pe adresa de email mcoman@profitsystem.ro, împreună cu datele dumneavoastră de contact.


Mircea Coman
franchise consultant