RE/MAX – nr. 1 în imobiliare

RE/MAX
RE/MAX / “Franciza RE/MAX este în primul rând un sistem de afaceri. Prin achiziționarea unei licențe RE/MAX, francizații din România obțin acces la cunoștințe de afaceri consolidate și dovedite. Acestea reprezintă esența celor mai bune practici adunate de mii de agenți și de proprietari de birouri, în cei peste 45 de ani de activitate ai companiei. Acest know-how sistematic, împreună cu suportul primit din partea rețelei, contribuie la succesul birourilor individuale” – declară Răzvan Cuc, Președinte RE/MAX România.
Miercuri
04.07.2018
De mai bine de 20 de ani, an de an, RE/MAX ocupă primul loc în clasamentul global al companiilor din industria imobiliară.
 

Povestea RE/MAX a început cu un singur birou deschis în 1973, în Denver, Colorado, și a evoluat de-a lungul anilor ce au urmat, ajungând la o rețea globală de agenții imobiliare în peste 100 de țări. În 2018, RE/MAX este din nou franciza imobiliară numărul 1 la nivel mondial și urcă în poziția 5 din Top 500 Francize, conform publicației Entrepreneur Franchise 500®. În spatele succesului francizei imobiliare RE/MAX, se află un nou model de business conturat de Dave Liniger, fondatorul RE/MAX, care a observat ce era nesănătos în modul de funcționare al agențiilor imobiliare și a creat un sistem bazat pe meritocrație.

Rețeaua imobiliară RE/MAX a fost preluată începând cu anul 2013 de către Ramona și Răzvan Cuc, proprietarii celei mai de succes agenții imobiliare din Cluj-Napoca, Grup de Lux, devenită franciza RE/MAX. Odată cu extinderea francizei, RE/MAX România și-a propus să dezvolte un mod de lucru transparent și profesionist, cât mai apropiat de cel practicat în SUA, Canada și multe alte țări europene care au norme clar stabilite pentru segmentul imobiliar. În plus, compania RE/MAX este recunoscută pentru creativitatea, inovația și marketingul sofisticat.

Afacerile RE/MAX au avut o evoluție pozitivă în 2017 și, conform estimărilor lui Răzvan Cuc, această tendință se va păstra și în 2018. Numărul tranzacțiilor intermediate de birourile rețelei RE/MAX România a crescut comparativ cu anul 2016, ajungând la peste 1.500 de vânzări, respectiv închirieri.

PROFIT systemCum este văzut brand-ul RE/MAX în lume?

Răzvan Cuc: Compania RE/MAX este asociată la nivel mondial cu o agenție imobiliară profesionistă, cu o productivitate și eficiență foarte ridicate ale agenților și cu cel mai mare număr de tranzacții efectuate anual. La fiecare 30 de secunde, în lume, un agent RE/MAX ajută un client mulțumit să își găsească casa de vis. Standardele înalte de lucru pe care le practicăm sunt apreciate atât de clienții privați, cât și de cei din mediul de afaceri. De asemenea, energia, pasiunea și angajamentul față de procesul de vânzări reprezintă un numitor comun care leagă agenții RE/MAX de pe toate continentele.”

PROFIT systemCe ne puteți spune despre modelul de business RE/MAX?

Răzvan Cuc: Identificând problemele cu care se confruntau agențiile imobiliare, Liniger a creat un model de business în care proprietarul se orientează către agenți cu spirit antreprenorial, dispuși să își asume riscuri și să colaboreze pentru creșterea business-ului. În acest model de business, proprietarul de agenție poate fi mult mai concentrat pe zona de management, care implică recrutare, educație și retenție. Putem privi modelul de business RE/MAX ca pe o piramidă inversată, astfel că agenților imobiliari care generează cea mai mare parte din business, le revin 50%-80% din comisioanele tranzacțiilor încheiate, iar rolul cel mai important al proprietarului este cel de a fi un bun lider și manager pentru echipa lui de agenți imobiliari.”

RE/MAX

PROFIT systemDe ce aleg antreprenorii franciza imobiliară RE/MAX?

Răzvan Cuc: Există un motiv anume pentru care franciza imobiliară RE/MAX se clasează de mulți ani pe prima poziție, iar acesta este felul în care a fost gândită franciza, care te ajută să dezvolți afacerea în domeniul imobiliar indiferent dacă ai sau nu experiență ca antreprenor în acest domeniu, deoarece tot know-how-ul se regăsește în rețeaua și în sistemul RE/MAX. Alegând franciza REMAX, francizatul are la dispoziție resurse valoroase pentru afacerea sa încă din prima zi de activitate. Prin sistemul complex de educație RE/MAX, francizații beneficiază de instruire temeinică, reușind astfel să se dedice mai mult activităților de consiliere și recrutare.”

PROFIT systemÎn ce constă sprijinul pe care franciza imobiliară RE/MAX îl acordă francizaților săi?

Răzvan Cuc: Suportul de care fiecare francizat RE/MAX beneficiază vizează mai multe aspecte, dintre care aș vrea să menționez branding-ul puternic datorită căruia francizatul obține recunoaștere chiar dacă este la început, planul de marketing național, atât offline, cât și online, educația prin sistemul de training complet, complex și mereu actualizat, acces la o rețea extinsă pentru colaborări de succes, tehnologia - care oferă francizatului posibilitatea de a se concentra asupra clienților, un sistem de vânzare prin reprezentare exclusivă, precum și participarea la evenimente pentru a afla cele mai noi trenduri și pentru a crea relații de durată.”

RE/MAX

PROFIT systemCe presupune investiția în franciza imobiliară RE/MAX?

Răzvan Cuc: Privită în raport cu potențialul de business în această industrie, investiția în franciza RE/MAX e o investiție redusă. Avem cazuri de tranzacții realizate de francizații noștri, în urma cărora comisionul generat a fost chiar și de 10 ori mai mare decât redevența inițială de franciză, iar performanțele francizaților noștri și ai agenților lor se îmbunătățesc lună de lună. Dacă francizatul urmează rețeta RE/MAX cu energie și determinare, succesul e garantat.

Pachetul financiar de franciză RE/MAX presupune trei tipuri de redevențe: redevența inițială de franciză, redevențele lunare de continuitate și redevența lunară de tehnologie. Redevența inițială de franciză este în jurul sumei de 7.900 de euro și variază în funcție de orașul în care francizatul dorește să deschidă agenția. Cu această redevență inițială, noul francizat obține dreptul de a folosi conceptul RE/MAX pe o perioadă de 5 ani de la semnarea contractului. În această redevență, este inclus întreg pachetul de know-how. Redevențele lunareinclud serviciile de suport oferite de master francizor în domeniul juridic, marketing și business development. Redevența de tehnologie include multiple beneficii, printre care si cel mai performant CRM imobiliar din România, numit MaxIMO CRM, fiind un instrument esențial pentru management, nu doar un program în care se gestionează oferte și clienți.

Sistemul de franciză RE/MAX asigură francizaților o afacere la cheie, prin care învață în detaliu cum să conducă o afacere în domeniul imobiliar și beneficiază permanent de suport din partea francizorului. Numărul antreprenorilor din România care aleg RE/MAX crește de la an la an, iar echipa RE/MAX România îți stă la dispoziție pentru detalii și consiliere pe teme de antreprenoriat în imobiliare.

Mai multe detalii sunt disponibile în catalogul RE/MAX. Pentru a stabili o discuție cu reprezentantul de franciză RE/MAX, ne puteți scrie pe adresa mcoman@profitsystem.ro


Business Development Manager

Subiecte populare in Forum