Avantajele sistemului de reprezentare exclusivă

Răzvan Cuc, Președinte RE/MAX România
Marţi
04.09.2018
În 2018, RE/MAX este din nou franciza imobiliară numărul 1 la nivel mondial și urcă în poziția 5 din Top 500 Francize, conform publicației Entrepreneur Franchise 500®.
 

Franciza RE/MAX a fost proiectată în așa fel încât să ajute agenții imobiliari să își crescă afacerea, indiferent de experiența lor anterioară ca antreprenor în imobiliare. Tot ce trebuie să ştie despre domeniul imobiliar poate fi găsit în sistemul RE/MAX. 

Articolul de astăzi se adresează tuturor agenților imobiliari existenți sau în devenire, dispuși să lucreze în sistem de reprezentare exclusivă, alături de RE/MAX.

Ți s-a întâmplat adesea ca agent imobiliar să te simți prins la mijloc în încercarea de a satisface ambele părți, adică și cumpărătorul și vânzătorul? Aceste situații pot fi evitate atunci când lucrezi în sistem de reprezentare exclusivă, adică reprezinți interesele unei singure părți, la fel ca un avocat care susține un singur client într-un proces” – declară Răzvan Cuc, Președinte RE/MAX România.

Prin reprezentarea exclusivă, dreptul de a vinde o proprietate se acordă unei singure agenții sau unui singur agent, care gândește vânzarea unei proprietăți exact așa cum ar face-o proprietarul, căci reprezintă numai și numai interesele acestuia.

Există concepția greșită că reprezentarea exclusivă te-ar limita în a-ți face meseria, însă lucrurile stau exact invers. Acest mod de lucru îți oferă multiple avantaje, în care atât tu, cât și clienții pe care îi reprezinți aveți doar de câștigat. Reprezentarea exclusivă oferă multiple beneficii și este o formă de colaborare preferată în multe dintre țările lumii” – mai spune Răzvan Cuc.

Printre beneficiile sistemului de reprezentare exclusivă, conform celor declarate de reprezentanții RE/MAX, se numără:

Promovarea obiectivă

“Sunt foarte multe cazuri în care vânzătorii sunt atât de atașați din punct de vedere emoțional față de imobilul lor încât nu fac altceva decât să alunge cumpărătorii, lucru care vine și în dezavantajul agentului, și al clientului, care va fi din ce în ce mai frustrat că nu poate finaliza tranzacția. Atunci când promovezi și prezinți un imobil unui potențial cumpărător, e nevoie de o prezentare obiectivă, altfel vei ridica o mulțime de semne de întrebare cumpărătorilor și vei rata poate șansa de a încheia o tranzacție extrem de avantajoasă pentru clientul tău.”

Suportul oferit

“Când lucrezi în sistem de reprezentare exclusivă, ca și agent imobiliar, ești alături de clientul tău din momentul T0 și până în momentul în care tranzacția este încheiată. Fiind un proces imprevizibil, clientul va avea nevoie de suportul tău indiferent de amploarea sau gravitatea problemei pe care o întâmpină. Tu vei veni întotdeauna cu expertiza ta și cu soluții profesioniste pentru a asigura vânzarea imobilului.”

Cumpărătorii precalificați

“În sistemul de reprezentare exclusivă, unul dintre rolurile agentului imobiliar este să atragă numai pe acei cumpărători calificați, cei cu putere de cumpărare, cei care să poată face o ofertă scrisă pentru proprietatea vânzătorului pe care îl reprezintă. Înainte de a face vizionarea, agentul imobiliar care lucrează în sistem de reprezentare exclusivă va avea o întâlnire al cărei scop este trecerea potențialului cumpărător printr-un proces de precalificare.  Această etapă este extrem de utilă atât pentru agentul imobiliar, cât și pentru clientul pe care îl reprezintă, căci selectând cumpărătorii, vor avea mai mult timp să se concentreze asupra celor ce au real potențial, iar imobilul este expus doar celor calificați, protejând astfel vânzătorul.”

Proces sigur

“Acest proces de precalificare descris mai sus crește semnificativ siguranța procesului de vânzare-cumpărare. Prin identificarea fiecărui cumpărător în parte, se evită situațiile neplăcute, cum ar fi furturile din imobilele clienților, furturi generate de persoane care se declară interesate de cumpărare, dar care în realitate au cu totul alte interese. În acest domeniu, relațiile se bazează pe încredere, iar pentru a câștiga încrederea clientului și pentru a avea încredere în cumpărătorii care vor trece pragul imobilului scos la vânzare, identificarea cu o carte de identitate este esențială.”

Competiția dintre cumpărători

“Scopul agentului imobiliar este să obțină cel mai bun preț de vânzare pentru clientul său, motiv pentru care unul dintre obiectivele sale este să genereze competiție între potențialii cumpărători identificați. Pentru a face acest lucru, agentul trebuie să își sfătuiască clientul pentru a stabili un preț corect, un preț minim pe care îl acceptă și în jurul căruia potențialii clienți pot genera contraoferte. A lucra în sistem de reprezentare exclusivă înseamnă a construi relații de încredere cu clienții, iar pe baza acestei încrederi câștigate, se vor genera noi și noi recomandări din partea clienților mulțumiți,  care devin astfel ambasadori. Acest mod de lucru va genera un impact pozitiv în piață, îmbunătățind imaginea agentului imobiliar și calitatea serviciilor livrate.”

Sistemul de reprezentare exclusivă și-a dovedit de mult timp eficiența în cazul francizei RE/MAX. De mai bine de 20 de ani, an de an, RE/MAX ocupă primul loc în clasamentul global al companiilor din industria imobiliară, urcând în 2018 în poziția 5 din Top 500 Francize, conform publicației Entrepreneur Franchise 500®.

Mai multe informații privind franciza RE/MAX sunt disponibile în catalogul de franciză.


Business Development Manager

Subiecte populare in Forum