LaDoiPași - Găsești exact ce-ți dorești

Geanina Ghiculescu, Head of Retail Marketing, METRO România / 700 de magazine LaDoiPași la nivel național, în octombrie 2018
Miercuri
07.11.2018
LaDoiPași este un model de business de succes, în care antreprenorii independenți sunt elementul central.
 

Lansat pe piață încă din 2012, franciza LaDoiPași a primit „haine noi”  în 2017.

Din dorința de a susține comerțul tradițional și a-i ajuta pe antreprenorii locali să își dezvolte afacerile, METRO Cash&Carry a realizat un concept de magazin prin care comercianții își păstrează independența propriilor afaceri. Iar rezultatele acestui parteneriat se văd.” – declară Geanina Ghiculescu, Head of Retail Marketing, METRO România.  Astăzi, rețeaua LaDoiPași numără 700 de magazine la nivel național, iar numărul crește de la o zi la alta.

Noul concept de franciză are la bază nevoile clienților care își fac cumpărăturile în proximitate, dar și un profil bine definit al antreprenorilor. Astfel, pentru a dezvolta un model de succes, METRO a ținut cont de modul în care operează comercianții independenți, care le sunt nevoile și obiectivele de business, ce forță financiară au, cât de bine își cunosc comunitatea și piața în care activează.

3 motive pentru care proprietarii de magazine de proximitate ar putea alege LaDoiPași

Modelul de business LaDoiPași este, în esență, un parteneriat între METRO Cash&Carry și un proprietar de magazin care dorește să își păstreze independența afacerii. În acești ani, s-au conturat câteva motive clare pentru care antreprenorii aleg să se alăture rețelei LaDoiPași. Un prim motiv îl reprezintă parteneriatul care vine la pachet cu susținerea unui brand cunoscut și a unui partener care deține cunoștințe solide în tot ce înseamnă comerț. Al doilea motiv este dat de rezultatele magazinelor intrate în parteneriat, care înregistrează creșteri ale vânzărilor de la o zi la alta. Al treilea motiv principal îl constituie recomandările experților METRO în ceea ce privește organizarea magazinului, gama de produse şi expunerea acestora, precum şi serviciile oferite consumatorilor.” – mai declară Geanina Ghiculescu.

Cum poți deveni partener LaDoiPași?

Criteriile de selecție vizează atât calitatea și potențialul afacerii, cât și gradul de angajament al antreprenorului pentru dezvoltarea modelului de business pe care îl propune LaDoiPași. În mod ideal, partenerul LaDoiPași trebuie să dețină propriul magazin cu un spațiu între 60 și 200 de mp, să își cunoască clienții, să știe exact de ce au nevoie aceștia și cum trebuie să se raporteze la ei.

Pentru că vorbim de un parteneriat flexibil, METRO construiește un plan de afaceri cu viitorul partener, iar alegerile le fundamentează pe principii de sustenabilitate. În rest, partenerii pot fi de oriunde de pe teritoriul României, câtă vreme au experiență în comerț, își prețuiesc comunitatea, își cunosc clienții și își doresc să construiască o afacere de durată.” – adaugă Geanina Ghiculescu.

Partenerii care îndeplinesc criteriile menționate vor încheia un contract cu METRO şi vor achita o taxă de franciză lunară de valoare modică, fixă, care acoperă doar o parte din tot ce înseamnă costurile de marketing și de promovare pentru întreaga rețea LaDoiPași, la nivel național.

Pentru a păstra flexibilitatea în relația cu partenerii, METRO a conceput pachete diferențiate de franciză care iau în considerație un cumul de elemente în ceea ce privește investiția realizată alături de partener, în funcție de specificul clienților, vadul comercial, dar și de investiția pe care este dispus partenerul să o facă în cadrul parteneriatului cu METRO.

Mai multe detalii privind franciza LaDoiPași sunt disponibile în catalogul de franciză de pe portalul nostru. Dacă v-ar plăcea să deveniți partener METRO și să aveți propriul magazin LaDoiPași, vă rugăm să ne trimiteți un scurt mesaj, cu intenția dumneavoastră, pe adresa de email mcoman@profitsystem.ro.

 

 


Sortiment variat, prospețime, proximitate / Modelul de business LaDoiPași este, în esență, un parteneriat între METRO Cash&Carry și un proprietar de magazin care dorește să își păstreze independența afacerii.
Business Development Manager

Subiecte populare in Forum

KFC și Pizza Hut merg la munte

O sa le meagra bine sigur. Multa bafta!_________________________________Steve WorksPizzeria Napoli

4 Declaratii
Final 04.07.2015
Franciza Express se extinde și în afara Bucureștiului

Provincia a ramas de izbeliste...umblam ca bezmeticii dupa un loc de munca si cu sanse minime

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Retailerii cu cele mai multe reclame în perioada Paştelui

Nu ma asteptam ca Metro sa fie cap de lista la reclame...

4 Declaratii
Final 12.05.2015
Premieră pe piața de retail din România

Ce bine ar fi daca romanii s-ar intoarce acasa.Toti si-ar dori dar aici ce sa faca?

4 Declaratii
Final 12.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Numai cand privesti fotagrafia atasata si papilele gustative o iau razna...Cui nu i plac dulciurile?

3 Declaratii
Final 12.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Inutil sa adaug ploaia torentiala din cavitatea bucala...minunat ca apar si alte produse pentru ca numarul celor  "dulci" (medical) din pacate este in crestere

3 Declaratii
Final 08.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Romanii stiu sa sarbatoreasca si fara dulciuri nu ar mai fi sarbatoare...fara cozonac este imposibil sa sarbatoresti Sfintele sarbatori pascale

3 Declaratii
Final 07.05.2015
Premieră pe piața de retail din România

Ce bine ar fi daca pe langa piata de desfacere am fi si producatori de orice...ceva care sa ne dea un raspuns la intrebarea:ce lasam in urma noastra ?

4 Declaratii
Final 27.04.2015