O nouă piață pentru LG Laundry Lounge

LG Laundry Lounge / Franciza modernă de spălătorii în regim de autoservire este acum disponibilă și în România.
Miercuri
06.03.2019
În ultimele decenii, în special în țările occidentale, tendința oamenilor de a folosi serviciile spălătoriilor cu autoservire a fost în plină expansiune. Oare România se va alinia acestor tendințe?
 

În condițiile unui ritm al vieții tot mai alert, cu timp tot mai puțin petrecut cu familia, spații de locuit mai reduse și costuri mari cu energia electrică, nu ne mai surprind noile concepte de afaceri care se inventează permanent pentru a veni în întâmpinarea anumitor nevoi, creând noi oportunități care duc la apariția a noi piețe de nișă, cum ar fi spălătoriile în sistem de autoservire. În ultimele decenii, în special în țările occidentale, această tendință a fost în plină expansiune.

În urmă cu opt ani, binecunoscuta companie LG Electronics a creat un concept modern de spălătorie cu autoservire pe care a lansat-o sub brandul LG Laundry Lounge. Prima unitate a fost deschisă în 2012, la New York, iar cea de-a doua unitate a fost deschisă în 2015, în Europa. A fost o unitate demo deschisă în Zagreb, capitala Croației, iar compania croată Bright World a devenit master francizat, fiind responsabilă pentru dezvoltarea rețelei de franciză în regiunea Adriaticii.

După câteva luni, a fost înființată o a doua unitate în sistem de franciză, în Zadar, un oraș de pe coasta croată a Adriaticii. Un an mai târziu, Bright World a fost numit master francizat pentru toate țările din Europa Centrală și de Est. “Această decizie a fost luată după începerea cu succes a operațiunilor în Croația. Dar, de asemenea, fiind foarte proactivi, am organizat o serie de seminarii educaționale pentru candidații interesați să înceapă o astfel de afacere, astfel că, având acest tip de cunoștințe și experiență, eram pregătiți să preluăm dezvoltarea rețelei de franciză pentru toată regiunea CEE, din moment ce era vorba de țări similare - explică Mario Martinek, fondatorul “Bright World”.

 “Ne-am dat seama că numărul de spălătorii cu autoservire este în creștere și devine un trend vizibil și în această parte a Europei, unde piața nu este încă saturată. Aceasta înseamnă că mulți antreprenori din regiunea Europei Centrale și de Est au șansa de a începe o afacere care le poate aduce un profit decent” - spune Martinek.

Dezvoltarea rețelei de franciză s-a dovedit a fi de succes și în afara Croației - în 2017, "Bright World" a semnat un acord de franciză pentru o unitate LG Laundry Lounge care a fost deschisă în Podgorica, capitala Muntenegrului. Apoi, în 2018, a fost semnat acordul regional de franciză pentru Serbia, iar la scurt timp după aceea a fost deschisă prima unitate LG Laundry Lounge în Belgrad, capitala Serbiei. “Cu un număr de unități testate și deja  de succes în țări diferite, împreună cu un concept care este atât accesibil, cât și profitabil, considerăm că LG Laundry Lounge este o oportunitate și prezintă potențial de dezvoltare pentru toate țările din Europa Centrală și de Est, deci și în România” - spune Martinek.

Pentru persoanele care sunt interesate de această franciză, unul dintre principalele avantaje este că activitatea în sine nu necesită foarte multă implicare, deci reprezintă o alternativă perfectă de afacere care poate fi dezvoltată în paralel cu orice altă afacere.

Cu o investiție minimă de circa 20.000 de euro, oricine poate începe o afacere de succes și se poate aștepta la o perioadă de recuperare de 12 luni” - spune Martinek.

Cei care optează pentru cumpărarea acestei francize nu trebuie să plătească taxa de franciză sau redevențe lunare, întrucât acestea sunt deja incluse în costul echipamentelor. "Bright World va oferi toate echipamentele necesare, asistență privind planificarea afacerii, selectarea și decorarea locației, precum și întreținerea mașinilor” – spune Mario Martinek, adăugând că francizații pot conta, de asemenea, pe sprijin privind activitățile de marketing.

În primii cinci ani, defectele sunt acoperite de asigurare sau de garanție. Singurele costuri sunt cu franciza, asigurările, electricitatea și detergenții. Spălătoriile funcționează 24 de ore din 24, însă nu este nevoie de un lucrător permanent, ci doar de un lucrător cu jumătate de normă care se va ocupa de curățenie și de întreținere. Proprietarul afacerii lucrează, de asemenea, numai cu numerar, astfel încât nu există timpi de așteptare pentru plată și facturi” - explică Martinek.

Prima și principala sarcină pentru un viitor francizat va fi de a găsi o unitate de cel puțin 30 de metri pătrați într-o locație atractivă. Ținând cont de faptul că în spălătoriile LG Laundry Lounge se pot spăla articole textile mari, cum ar fi pături, plapumi, jachete căptușite, locațiile ideale pentru astfel de spălătorii se află în zonele rezidențiale, campusuri studențești sau moteluri, dar afacerea prezintă potențial și pentru orice destinație turistică, unde proprietarii de apartamente pot spăla lenjeriile și prosoapele, iar turiștii își pot spăla hainele.

Faptul că LG Laundry Lounge oferă o experiență plăcută, cu un “touch modern” pentru experiența utilizatorului, face ca aceste spălătorii să fie nu doar un loc unde clienții își pot spăla hainele, ci o locație cochetă, relaxantă, cu spațiu pentru socializare, cu internet, televizor, filtru de cafea, care redau practic atmosfera de acasă. În acest caz, a merge la spălătorii nu mai este o pierdere de vreme, ci o oportunitate pentru a te bucura de puțin timp de relaxare. Acesta va fi un alt motiv pentru ca oamenii să revină mereu. Și un alt avantaj pentru viitorii noștri francizați” - adaugă Martinek.


LG Laundry Lounge / Spălătorie cu autoservire, pentru clienți individuali și clienți business.
Business Development Manager
/1/
Vezi mai multe