Franciză cu fonduri europene

BELLA ITALIA PIZZA EXPRESS / Franciza gastronomică accesibilă acum și cu fonduri europene!
Miercuri
26.06.2019
Iată că precedentul a fost creat pentru franciza Bella Italia Pizza Express! Ce mai rămâne de făcut? Nimic mai simplu ...
 

Despre franciza Bella Italia Pizza Express și despre fondatorul sau, Iulian Zamfir,  regăsiți mai multe articole pe portalul nostru. Astăzi revenim însă la această franciză pentru că, recent, unul dintre viitorii francizați tocmai a încheiat contractul de finanțare pentru 40.000 de Euro, accesând unul dintre programele finanțate cu fonduri europene. Considerăm că este un subiect care poate interesa pe foarte mulți dintre cititorii noștri, pentru că fondurile europene oferă acea șansă care poate scoate pe mulți dintre români din inerția unui job tradițional și poate da un impuls multor potențiali antreprenori de a pune pe picioare o afacere viabilă. Mai ales când ai un sistem de franciză deja dovedit!

Atunci când vrei ceva cu adevărat și faci și tu câțiva pași înspre visul tău, universul se aliază cu tine și face ca lucrurile să se întâmple! Așa s-a întâmplat și în cazul lui Daniel Slavic, unul dintre francizații Bella Italia Pizza Express, care ne va împărtăși în cele ce urmează povestea sa antreprenorială:

Ne puteți spune cum ați decis să aplicați la programul „O afacere pentru viitor”, co-finanțat de Uniunea Europeană?

Este o poveste foarte simplă. Vizitam câteva puncte de lucru de care mă ocup, împreună cu un partener care mi-a povestit despre cursurile de antreprenoriat POCU, pe care le urma în acel moment și mi le-a recomandat și mie. Nu m-am gândit că voi obține finanțare pentru acest proiect, ci mi-am dorit să mă dezvolt personal, să obțin mai multe informații despre antreprenoriat. În timpul cursurilor, m-am decis să fac proiectul pentru Bella Italia Pizza Express și să  beneficiez de proiectul co-finanțat de Uniunea Europeană - O afacere pentru viitor – derulat prin Fundația Centrul pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii / CDIMM / din Brăila. În afara faptului că înveți să fii antreprenor, înveți să construiești un buget și să dezvolți o afacere sustenabilă. Deși eram de 6 ani manager, nu aveam aceste informații, cu toate că am participat și la alte cursuri până acum. Nu este vorba doar de dezvoltarea unei afaceri, ci și de crearea de locuri de muncă. Proiectul a fost dezvoltat la nivel național, de mai multe firme. În Brăila, 30 de viitori antreprenori au avut șansa de a câștiga finanțare și de a începe dezvoltarea unei afaceri. Proiectul meu a fost singurul proiect câștigat cu o franciză, pe zona de sud-est a României (Brăila, Constanța, Buzău).

Ați optat pentru franciză Bella Italia Pizza Express. Ce v-a determinat să alegeți o franciză din domeniul gastronomic?

Sunt brăilean și știu ce înseamnă Bella Italia. În primul rând, cred că orice brăilean a auzit de Bella Italia pentru că e un brand de renume la nivel local. Ulterior am aflat că există și un sistem de franciză și că s-au deschis deja 2 locații noi Bella Italia Pizza Express, care au atras atenția multor brăileni, datorită succesului înregistrat. Știu că produsele sunt foarte bune și cel puțin 99% dintre brăileni apreciază pizza Bella Italia. În al doilea rând, a contat experiența mea de peste 15 ani în domeniul gastronomic, în diverse poziții, de la bucătar în cadrul unor companii din străinătate, din Israel, Italia, Franța, SUA, până la ofițer de catering. Am început ca bucătar pentru că a fost o pasiune de-a mea. Acum nu mai practic efectiv, dar rămâne cea mai mare pasiune. În momentul în care am ales franciza Bella Italia, am avut în vedere mai multe posibilități de dezvoltare a proiectului. Fiind brăilean, știu potențialul pieței. Mă ocup în paralel și de o rețea de patiserii și văd potențial în piață pentru această franciză. Mie mi-a fost ușor pentru că am lucrat îndeaproape cu echipa Bella Italia în ceea ce privește evaluarea potențialului pieței, realizând un studiu de piață care se face de altfel la deschiderea oricărei noi locații, cu ajutorul francizorului.

Ați fost ajutat de francizor la realizarea planului de afaceri? Ce parametri ați avut în vedere când ați făcut estimarea financiară?

Am fost ajutat în special din perspectiva financiară. Marele avantaj a fost că am avut acces la cifre concrete pe care le-am putut aplica la studiul de piață. Planul financiar prezintă o acuratețe foarte mare. Viitorii parteneri mi-au dat idei bune. Parametrii avuți în vedere se referă la studiul de trafic, valoarea încasărilor, cheltuielile operaționale calculate împreună cu francizorul. Echipa Bella Italia m-a ajutat, de asemenea, la pregătirea necesarului de utilaje și echipamente, precum și la obținerea celor mai bune oferte. Spre deosebire de un proiect clasic Start-up, în cazul Start-up Plus, banii vin în 2 tranșe. O primă parte de 30.000 de euro se acordă la început, apoi o tranșă finală de 10.000 de euro se acordă în momentul obținerii unei cifre de afaceri prestabilite, de 9.000 de euro, aceasta reprezentând o condiție fermă.

Cât a durat procesul de training și de evaluare a planului de afaceri până în momentul în care proiectul a fost aprobat?

Procesul a avut mai multe etape. Cursul a durat 2 săptămâni și s-a finalizat cu prezentarea proiectului, în paralel cu examinarea cunoștințelor dobândite în cadrul cursului. A urmat o primă etapă de selecție, după finalizarea cursurilor, a proiectelor provenite din mai multe serii de curs. În luna noiembrie a avut loc o altă sesiune de evaluare, iar rezultatele finale au fost publicate în 17 decembrie. În ianuare, a început faza a doua, etapa de mentorat, susținută în cadrul Bella Italia, cu managerul de franciză. A fost o perioadă de 1-2 săptămâni în care am aflat toate detaliile afacerii - financiare, operaționale, de vânzări, marketing -, ceea ce m-a ajutat să înțeleg mai bine toate aspectele afacerii. După perioada de mentorat la Bella Italia, a urmat perioada de mentorat susținută de CDIMM Braila, când s-au clarificat anumite aspecte referitoare la proiectul depus și la implementarea afacerii. Tocmai s-a finalizat etapa de semnare a contractului in luna iunie a.c., care va fi urmată de etapa de implementare propriu-zisa a afacerii și de achiziție a utilajelor.

Care sunt următorii pași până la demararea propriu-zisă a activității?

Am deschis societatea nou înființată și urmează să obțin banii în aproximativ o lună, când vom putea considera afacerea demarată din toate punctele de vedere. În 1-2 săptămâni vom demara și comenzile pentru utilaje.

Știu că, în cadrul acestor programe de finanțare, un criteriu foarte important de selecție este crearea unui număr cât mai mare de locuri de muncă. Ne puteți spune câte locuri de muncă vor fi create, cel puțin în primă fază?

Proiectul prevedea crearea a minimum 1-2 locuri de muncă, însă eu voi crea 6 locuri de muncă prin aceasta afacere. În ambele locații deschise, acesta este numărul optim de locuri de muncă pentru a asigura un flux constant și continuitatea vânzării.

Investiția într-o franciză Bella Italia Pizza Express se ridică la aproximativ 40.000 de Euro. Ne puteți spune dacă veți primi finanțare integrală și cum vor fi utilizați banii?

Mare parte din bani vor fi folosiți pentru echipamente și pentru taxa de franciză care acoperă nu doar know-how-ul, ci și suportul francizorului privind instruirea angajaților în cadrul Școlii Bella Italia. Francizorul asigură un training de 2 săptămâni, monitorizare permanentă de la deschidere, din partea echipei de franciză care include și un bucătar instructor al francizei, foarte bun, cu o bogată experiență în domeniu. Francizorul acordă, de asemenea, asistență privind elaborarea planului financiar și identificarea locației potrivite, acces la contracte cu prețuri negociate, cu furnizori serioși de echipamente și materii prime de calitate. Activitățile de marketing sunt, de asemenea, incluse în pachetul de franciză. Am deja pagina de web creată și va fi activă în momentul deschiderii punctului de lucru.

Ce sfaturi ați putea da potențialilor antreprenori care au în vedere demararea unei afaceri în franciză și apelarea la fonduri europene?

Să aibă curaj! Inițial am pornit cu multă încredere și iată că proiectul a câștigat locul 4 din cele 30, la o distanță mică de primul loc. Celor care au în vedere o franciză gastronomică, vă spun că puteți avea încredere 100% în francizorul Bella Italia Pizza Express și în afacere, pentru că sistemul este consolidat și afacerea poate aduce un venit sigur și constant. Sfătuiesc pe cât mai mulți să apeleze la fonduri europene pentru că este o cale sigură pentru a te dezvolta și o modalitate de a demara o afacere cu șanse maxime de reușită. Este benefic atât pentru societatea românească, cât și pentru Europa, să avem cât mai mulți antreprenori cu pregătire.

Sperăm că povestea lui Daniel Slavic va inspira mulți români cu dorință de dezvoltare personală și cu spirit antreprenorial, să ia o decizie.

Informații privind pachetul de franciză Bella Italia – Pizza Express sunt prezentate în oferta de franciză, disponibilă mai jos. Dacă îți sunt necesare mai multe detalii, ne poți trimite mesaj pe adresa de email mcoman@profitsystem.ro.


Daniel Slavic, francizat Bella Italia Pizza Express / "Celor care au în vedere o franciză gastronomică, vă spun că puteți avea încredere 100% în francizorul Bella Italia Pizza Express și în afacere, pentru că sistemul este consolidat și afacerea poate aduce un venit sigur și constant."