Taco Bell „se multiplică” rapid în România

Bucătărie cu inspirație mexicană / Lanțul american Taco Bell are în prezent aproape 7.200 de restaurante în 30 de țări.
Luni
20.01.2020
În doar doi ani, s-au deschis 10 restaurante fast-food Taco Bell în România.
 

Taco Bell a marcat sfârșitul anului 2019 prin deschiderea celui de-al 10-lea restaurant în România, situat în cadrul mall-ului VIVO! din Constanța. Noul restaurant are 70 de metri pătrați și a creat 30 de noi locuri de muncă. Dezvoltarea rețelei de restaurante a popularului lanț de fast-food american este responsabilitatea Sphera Franchise Group, beneficiarul master francizei Taco Bell pe piața românească.

Acordul de master franciză a fost semnat în urmă cu doi ani, când s-a deschis primul restaurant Taco Bell, în octombrie 2017, la București, în Băneasa Shopping Center. De atunci au apărut noi restaurante în toată România - la Cluj, Sibiu, Timișoara, Ploiești, Brașov și în Constanța.

- La doi ani de la intrarea pe piața românească, avem un lanț de 10 restaurante în șapte orașe importante. De asemenea, am reușit să construim o bază mare de fani, iar cererea de produse alimentare bazate pe rețetele mexicane – taco, buritto, quesadilla, nachos și altele - continuă să crească - spune Costică Mișaca, CEO al Taco Bell România.

Sphera Franchise Group este cel mai mare operator din industria de food service din România. Pe lângă Taco Bell, acest grup este, de asemenea, beneficiarul master francizelor pentru mărcile KFC, Pizza Hut și Pizza Hut Delivery și este responsabil de operarea și extinderea rețelelor acestor restaurante în România. 

Lanțul american Taco Bell, cu sediul în SUA, are în prezent aproape 7.200 de restaurante, care servesc peste două miliarde de persoane anual. Cel mai mare număr de unități există pe piața din SUA (93% din totalul de restaurante al rețelei), iar aproximativ 500 de restaurante operează pe piețe din afara Americii. La fel ca majoritatea lanțurilor americane de fast-food, Taco Bell se extinde și prin franciză. În Europa, restaurantele Taco Bell pot fi găsite acum în Marea Britanie, Olanda, Finlanda, Cipru, Spania și România. Marca este deținută de YUM! Brands, care are în portofoliu și mărcile de franciză KFC și Pizza Hut.


Taco Bell de acum și în Constanța! / Din 2017 și până în prezent, s-au deschis zece restaurante Taco Bell în România.
Business Development Manager