Pizza Hut Delivery continuă expansiunea în provincie

Bucureștenii comandă zilnic aproximativ 10.000 de pizza, potrivit unei analize realizate de Capital.
Joi
26.07.2012
Divizia de livrare la domiciliu a lanțului de restaurante Pizza Hut a deschis o nouă unitate la Cluj-Napoca.
 

Pizza Hut Delivery (PHD) Cluj-Napoca este a doua unitate deschisă în afara Bucureștiului, prima locație din provincie fiind deschisă la finalul lunii mai, în complexul Palas Iași. Noua divizie de livrări de pizza la domiciliu are o suprafață de aproximativ 85 de metri pătrați și a necesitat o investiție de circa 170.000 de euro. Pizza Hut a intrat pe piața de livrări cu brandul PHD în anul 2007, unde are în prezent 10 locații, dintre care 8 în Capitală.

În luna mai Pizza Hut a deschis al 14- lea restaurant din România, în mall-ul AFI Palace Cotroceni din București, în urma unei investiții de aproximativ 350.000 de euro. Nouă din cele 14 restaurante se află în Capitală, două în Cluj-Napoca și câte unul în Iași, Constanța și Timișoara. Primul restaurant Pizza Hut din România a fost deschis în anul 1994, pe Calea Dorobanților din București.

Pizza Hut este deținută în sistem de franciză în România de American Restaurant System, companie controlată de omul de afaceri Gabriel Popoviciu. Acesta a adus în România și franciza KFC, operată prin intermediul companiei US Food Network.

Principalii concurenți Pizza Hut de pe piața locală sunt Jerry's Pizza și Trenta Pizza.

(LN)
Elena Cărăușu
ziarist