Franciza care spune stop celulitei

Un job în cadrul companiei spaniole de private equity GED a direcționat-o pe Anamaria spre centrele de înfrumusețare Cellulem Block. "Eram singura fată de acolo, vorbeam și spaniola, iar ei m-au considerat persoana potrivită pentru a aduce și a dezvolta acest concept în România."
Luni
20.08.2012
Anamaria Văduva, Project Manager în cadrul Cellulem Block Bellezza, le recomandă francizaților să fie tot timpul aproape de business-ul lor.
 

Ce reprezintă conceptul Cellulem Block Bellezza și când a intrat pe piața din România?
Cellulem Block Bellezza este o franciză spaniolă, cu o experiență de peste 18 ani în domeniul înfrumusețării, care oferă servicii de epilare definitivă, cu laser și lumină pulsată, tratamente anticelulită și de slăbit. Conceptul a fost adus în România în anul 2010, de fondul de investiții spaniol GED. Cellulem Block Bellezza numără peste 300 de centre în 7 țări: Spania, Portugalia, Franța, Italia, Andorra, Maroc și România. În țară noastră există 3 centre, două în București, în Piața Victoriei și în Dorobanți, și o franciză la Constanța.

Ce greutăți ați întâmpinat la demararea afacerii în România și cum au întâmpinat româncele acest concept?
În primul rând ne-a luat destul de mult timp să găsim spațiile pe care le doream noi deoarece ne-am orientat spre zone destul de populate din București. Am întâmpinat greutăți și la găsirea personalului specializat, mai ales pe partea de epilare definitivă. Primul centru s-a deschis cu personal pregătit în Spania. Româncele au întâmpinat acest concept destul de bine, având în vedere că pe partea de epilare definitivă nu există servicii profesioniste. Sunt destul de multe saloane de înfrumusețare care nu au un nivel al serviciilor suficient de ridicat. Noi spunem ”Stop Celulitei!” cu prețuri accesibile, dar cu o calitate foarte ridicată a serviciilor și cu un personal foarte bine pregătit. Clienții noștri pot cere gratuit o evaluare corporală în funcție de care oferim tratamente anticelulită și de slăbit personalizate.

Ce investiție este necesară pentru deschiderea unei francize Cellulem Block Bellezza?
Am adaptat conceptul Cellulem Block la piața din România. Este o afacere ușor de gestionat și este accesibilă unui număr mare de persoane. Taxa de franciză este de 5.000 de euro, iar noi oferim 4 concepte, pe diferite nivele de investiții, începând de la 21.000 de euro până la 90.000 de euro. Preconizăm că francizatul își va recupera investiția în aproximativ 1 an și jumătate de la demararea afacerii.

Ce beneficii primesc viitorii francizați Cellulem Block?
Viitorii francizați vor beneficia de training specializat și de o zonă de exclusivitate teritorială pentru a proteja profitabilitatea francizei. Ne vom ocupa de dotarea centrului cu echipamentul necesar și oferim sprijin în căutarea spațiului adecvat francizei. În primele zile de la deschidere împrumutăm francizatului personalul propriu pentru a fi siguri că totul decurge bine și pentru ca acesta să se simtă în siguranță și stăpân pe situație. De asemenea, francizații vor beneficia în permanență de publicitatea centrelor proprii Cellulem Block deoarece în ultima perioada am investit mult în promovare.

Ce le recomanzi viitorilor francizați Cellulem Block?
Le recomand viitorilor francizați să fie tot timpul aproape de business-ul lor. Să nu creadă că într-o franciză lucrurile vin de la sine. Trebuie să fie dedicați acesteia și să se implice în toate activitățile pentru a-și asigura succesul pe piață.

(Elena Cărăușu)