La începutul lunii noiembrie 47 de magazine "La Doi Pași" erau deschise în Oltenia, câte 31 în Bucureşti şi în judeţul Braşov, 28 în Constanţa şi 24 în Iaşi.
Vineri
16.11.2012
Peste 400 de magazine aparţinând micilor comercianţi au fost rebranduite în opt luni cu sigla „La Doi Paşi”.
 

La începutul lunii martie Metro Cash&Carry România a lansat programul „La Doi Paşi”, un concept de franciză menit să susţină micii comercianţi independenţi din comerţul tradiţional, care deţin magazine cu suprafeţe între 40 mp şi 200 mp. Programul s-a dovedit un succes, la numai două luni de la startul oficial numărând deja 200 de unităţi. În prezent reţeaua „La Doi Paşi” totalizează peste 400 de magazine, iar Metro a demarat campania de promovare a acestui concept la nivel naţional, prin intermediul canalelor de radio.

Fiecare magazin „La Doi Paşi” poartă însemnele francizei şi este amenajat cu ajutorul specialiştilor în merchandising de la Metro. Investiţia în amenajarea unui spaţiu cu o suprafaţă între 40 mp şi 60 mp se ridică la circa 5.000 de euro. „Programul a fost conceput într-o manieră care să le ofere micilor comercianţi independenţi un sprijin real, resimţit în creşterea afacerii lor de la o lună la alta”, spune Marc Carena, Director Management clienţi Metro Cash&Carry România.

Capitala şi judeţul Braşov – cele mai dezvoltate zone ale francizei
Prin programul „La Doi Paşi” Metro şi-a făcut intrarea şi în zona rurală, jumătate dintre magazine fiind deschise în sate şi comune. La începutul lunii noiembrie 47 de magazine erau deschise în Oltenia, câte 31 în Bucureşti şi în judeţul Braşov, 28 în Constanţa şi 24 în Iaşi.

2012- anul comerţului de proximitate
În acest an strategiile de dezvoltare ale lanțurilor internaționale de magazine s-au axat pe comerțul de proximitate, pe această zonă mizând atât Metro cât şi retaileri ca Mega Image (prin conceptul Shop&Go), Profi (s-a redenumit la începutul anului 2012 magazin de proximitate), şi Carrefour (prin conceptul Carrefour Market și franciza Carrefour Express Angst).

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist
/3/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

Franciza iubitorilor de animale

M-ar interesa detalii pentru județul Gorj. Mulțumesc!

1 Declaratii
Final 25.03.2021
Grupul Floria atacă piața B2B

Bună. Ma numesc Emilia. Am 44 de ani. Ma interesează o franciza ptr o florărie. Am avut o florărie deschisa în Rm Vilcea. Pe care am închis-o temporar... Vreau sa...

1 Declaratii
Final 14.12.2019
IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Sunt inebunita dupa produsele IKEA.... sunt utile si oricat de carcotas ai fi nu poti gasi subiect de discutii in privinta calitatii

2 Declaratii
Final 26.06.2015
IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Produsele celor de la IKEA sunt accesibile ca pret si nu mai vorbim de calitate care este superioara

2 Declaratii
Final 26.06.2015
Diverta merge la ASE

Cand nu uitam de cultura mai traim pe aceste meleaguri inca romanesti, M A I  V R E M  A R T I  C O L E.... 

3 Declaratii
Final 15.06.2015
Petale de viaţă în afaceri

Am vazut un domn  nins de ani cu haine la fel de venerabile si bine intretinute si cu un buchet mic cumparat de la o doamna venerabila si AM STIUT CUI II ESTE DESTINAT...

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Diverta merge la ASE

Un izvor de intelepciune,patriotism,talent ...un izvor :DAN PURIC 

3 Declaratii
Final 14.05.2015
Diverta merge la ASE

DAN PURIC...ce poti sa mai spui ...ce poate spune un nimeni ca mine despre marele DAN PURIC .Incaperile oricat de imense ar fi sunt neincapatoare cand este el prezent.

3 Declaratii
Final 14.05.2015