O franciză asigură „liniştea” în afaceri

Eugen Caval, senior managing partner Bella Casa, este absolvent al Facultăţii de Drept şi consideră că în domeniul amenajărilor interioare din România va fi pentru mult timp de acum înainte un volum mare de lucru.
Luni
19.11.2012
Eugen Caval, senior managing partner Bella Casa, îi sfătuieşte pe cei interesaţi de o franciză să se îndrepte către o afacere cu multe unităţi francizate în stare de funcţionare.
 

Ce este Bella Casa şi de ce aţi ales franciza ca modalitate de extindere a acestui concept?
Bella Casa reprezintă un mini concept studio pentru amenajări interioare, nu este doar un simplu magazin. De ce spun acest lucru? Pentru că, alăturat comercializării produselor (placaje ceramice, parchet, uşi, cabine duş etc) Bella Casa oferă clienţilor săi, în mod gratuit, şi alte servicii conexe, cum ar consilierea de specialitate în alegerea produselor, simulări 3D ale interioarelor destinate decorării, consiliere în ceea ce priveşte alegerea echipelor de montaj, servicii de transport etc. Investim în acest concept de peste 14 ani, iar în prezent avem 4 unităţi proprii şi 24 de francize. Ideea de extindere prin franciză a venit ca urmare a cererii din piaţă. Aveam o reţetă de succes, care a depăşit aşteptările clienţilor noştri, aşa că am multiplicat-o.

Cum vede un antreprenor cu o experienţă de 14 ani în domeniul comercializării materialelor de construcţii pentru amenajări interioare o afacere în franciză?
Pe acest subiect ar fi foarte multe de discutat. Sintetizând, din punctul meu de vedere, o franciză asigură „liniştea” în afaceri, lucru de care are mare nevoie un mic antreprenor. Franciza te sprijină încă de când îţi porneşti afacerea, iar începutul unui business, bun sau rău după caz, este hotărâtor pentru evoluţia ulterioară a afacerii. Vreau să fac şi o mică menţine. Unii subiecţi consideră că dacă achiziţionează o franciză vor munci mai puţin - o eroare extrem de gravă care poate duce la falimentul unităţii francizate. O franciză îţi oferă un „scut de protecţie”, însă cere în acelaşi timp o implicare foarte mare din partea francizatului.

Ce recomandări aveţi pentru persoanele interesate să-şi pornească o afacere în franciză?
Luând în considerare faptul că cel mai important lucru pentru cei ce doresc să-şi deschidă o afacere în franciză este să investească cu succes micile fonduri de care dispun, îi sfătuiesc să-şi aleagă cu grijă franciza pe care doresc să o achiziţioneze şi să se îndrepte către o franciză care are multe unităţi francizate în stare de funcţionare. Consider că acesta este indicatorul de bază al succesului unei afaceri. Dacă şi celelalte condiţii ale afacerii par a fi de succes, îi sfătuiesc să achiziţioneze franciza şi să fie dispuşi la o implicare totală şi la un volum de muncă semnficativ.

(E.C.)
/2/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

Franciza iubitorilor de animale

M-ar interesa detalii pentru județul Gorj. Mulțumesc!

1 Declaratii
Final 25.03.2021
Grupul Floria atacă piața B2B

Bună. Ma numesc Emilia. Am 44 de ani. Ma interesează o franciza ptr o florărie. Am avut o florărie deschisa în Rm Vilcea. Pe care am închis-o temporar... Vreau sa...

1 Declaratii
Final 14.12.2019
IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Sunt inebunita dupa produsele IKEA.... sunt utile si oricat de carcotas ai fi nu poti gasi subiect de discutii in privinta calitatii

2 Declaratii
Final 26.06.2015
IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Produsele celor de la IKEA sunt accesibile ca pret si nu mai vorbim de calitate care este superioara

2 Declaratii
Final 26.06.2015
Diverta merge la ASE

Cand nu uitam de cultura mai traim pe aceste meleaguri inca romanesti, M A I  V R E M  A R T I  C O L E.... 

3 Declaratii
Final 15.06.2015
Petale de viaţă în afaceri

Am vazut un domn  nins de ani cu haine la fel de venerabile si bine intretinute si cu un buchet mic cumparat de la o doamna venerabila si AM STIUT CUI II ESTE DESTINAT...

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Diverta merge la ASE

Un izvor de intelepciune,patriotism,talent ...un izvor :DAN PURIC 

3 Declaratii
Final 14.05.2015
Diverta merge la ASE

DAN PURIC...ce poti sa mai spui ...ce poate spune un nimeni ca mine despre marele DAN PURIC .Incaperile oricat de imense ar fi sunt neincapatoare cand este el prezent.

3 Declaratii
Final 14.05.2015