Agenţia Century 21 Titan Park este una pilot, coordonată direct de către Master francizor, cu scopul de a oferi un exemplu al unei francize de succes.
Miercuri
21.11.2012
Century 21 România își propune ca în următorii 3-5 ani să ajungă la o rețea de câteva zeci de unități francizate în țara noastră.
 

În 2012 segmentul rezidențial nu a înregistrat schimbări majore, cu excepţia perioadei desfășurării Programului Prima Casă, care a dus la o mică apreciere a prețurilor, consideră reprezentanții Century 21 România. Rețeaua de agenții imobiliare are planuri ambițioase de dezvoltare pentru următorii 3-5 ani, vizând să ajungă la un număr de câteva zeci de agenții francizate în România. În prezent, în țara noastră sunt trei agenţii deschise, toate în București: Century 21 Aviaţiei, Century 21 Titan Park şi Century 21 Research & Valuation.

”Dorim ca agenția Century 21 Titan Park să fie prima opţiune a celor care doresc să realizeze tranzacţii imobiliare în acest cartier şi să devină un partener în comunitate”, spune Cătălin Scripcaru, Președinte Century 21 România. Potrivit datelor companiei, în cartierul bucureștean Titan sunt 100.000 de locuinţe, iar rata vânzărilor depăşeşte 4% (raportul dintre numărul de locuinţe ce se vând anual raportat la 100 de locuinţe, exprimat procentual).

Century 21 Real Estate LLC, o subsidiară a Realogy Corporation, USA, este unul dintre cei mai mari francizori de imobiliare, având mai mult de 7.000 de agenţii deţinute şi administrate independent în peste 70 de ţări şi teritorii din întreaga lume. Reţeaua Century 21®, ce deţine peste 40 de ani de experienţă în domeniul imobiliar, a intrat pe piaţa din România la începutul anului 2007. În anul 2008 a fost deschisă prima franciză Century 21®.

„În activitatea mea de zi cu zi am fost întotdeauna la curent cu ceea ce se întâmplă pe piaţa imobiliară, atât la nivel naţional, cât şi internaţional. Când am aflat detalii despre sistemul CENTURY 21® și cunoscând şi piaţa din România, am realizat că românii au nevoie astfel de servicii imobiliare, realizate la cele mai înalte standarde, servicii optimizate pe măsura nevoilor lor.” a declarat pentru Franchising.info.ro Cătălin Scripcaru, Președinte Century 21 Romania.

Taxa de intrare in reţeaua de franciza Century 21 este de 10.000 de euro, la care adaugă cheltuielile de start-up. Prin urmare, investiţia totală iniţială se încadrează între 30.000 euro - 100.000 euro, în funcţie de strategia şi obiectivele francizatului în ceea ce priveşte spaţiul. Contractul de franciză are o durată de cinci ani și implică și plata unor redevențe în valoare de 6% din încasări către master francizor, precum și o contribuție de 3% la bugetul de publicitate și marketing.

Alte rețele de agenții imobiliare care se dezvoltă prin franciză pe piața locală sunt Real Pro (9 unități) și Coldwell Banker (27 de unități).

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist
/2/
Vezi mai multe