Expansiune pe o piață de miliarde

Agențiile imobiliare RE/Max pot fi găsite în aproape 90 de țări din întreaga lume.
Vineri
28.12.2012
RE/Max, cea mai mare franciză din domeniul imobiliar, se extinde pe piața din China.
 

Începutul anului 2013 marcheză deschiderea primului birou RE/Max din China. În luna septembrie a fost achiziționată master franciza pentru grupurile de pe piața chinezească, iar de atunci proprietarii au urmat mai multe sesiuni de training-uri. Cea mai mare franciză din domeniul imobiliar vrea să-și ofere serviciile unui număr de peste 1.3 miliarde de oameni.

”Piața din China este o oportunitate uriașă. Gândiți-vă la asta: aproape 130 de orașe au peste un milion de locuitori. Clasa de mijloc este în creștere și în căutarea unui mediu de viață de calitate. China este o piața interesantă pentru activitățile noastre”, a declarat Krajnyák David, proprietarul master francizei pentru China, Ungaria, Cehia și Slovacia. Grupul american plănuiește să domine piața chineză și vrea să devină lider pe segmentul imobiliar.

În 2012, RE/Max a deschis peste 300 de agenții în franciză în toată lumea și primele birouri din Morocco, Tájföldön și Filipine. Anul trecut, vânzările grupului au crescut cu 75% în Africa de Sud, cu 21% în Canada și cu 13% în Europa.

Rețeaua RE/Max a fost înființată în anul 1973, în Denver (Colorado, Statele Unite ale Americii) și în timp a devenit lider pe piața imobiliară. Agențiile RE/Max pot fi găsite în aproape 90 de țări. Grupul RE/Max este prezent cu cinci agenții în România, trei în București și câte una în Cluj-Napoca și în Brașov.

Analiștii economici evită să facă previziuni pentru piața imobiliară din România. Factorii care ar putea influența într-un mod pozitiv piața imobiliară locală în 2013 sunt programul Prima Casă și mediul politic stabil. Grupurile care se dezvoltă prin franciză pe piața românească sunt Real Pro (9 agenții), RE/Max, Century 21 (3 agenții), Coldwell Banker (27 de agenții).

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist
/5/
Vezi mai multe