"Cu siguranță vom participa și anul viitor doarece pentru noi este foarte important să ne manifestăm într-un cadru care reglementează franciza” - Cosmin Munteanu, Manager Franciză Euromaster.
Sâmbătă
18.05.2013
Aceasta ar fi concluzia generală a expozanților singurului eveniment dedicat francizei din România: IFBE.
 

Cel mai controversat subiect al evenimentului desfășurat pe parcursul a trei zile (15-17 mai) la Sala Palatului din București a fost numărul de vizitatori. De aici, a intervenit și împărțirea expozanților în două tabere: mulțumiți și nemulțumiți. ”Spre surprinderea mea, chiar dacă numărul vizitatorilor a scăzut, calitatea a fost de foarte mare top”, a declarat Ariana Anton, Director General IFBE. ”Au venit atât vizitatori de business din afara Bucureștiului, cât și din străinătate: marocani, italieni, reprezentanți ai Asociației de Franciză din Bulgaria. Avem și câțiva expozanți care și-ar fi dorit mai mulți vizizatori însă degeaba îți creezi 100 de contacte dacă nu se concretizează nimic”, a completat aceasta.

Expozanții care au ignorat numărul vizitatorilor și s-au axat pe calitatea acestora și pe importanța participării la un eveniment dedicat francizei, cum ar fi cei dela Wasabi, Bio Bucovina, Diego sau Demmers Teehaus s-au declarat mulțumiți de participarea la IFBE. Fornetti a reușit chiar să încheie trei contracte de franciză. ”Făcând un raport asupra numărului de vizitatori, ne-am descurcat mai mult decât bine”, au declarat reprezentanții companiei.

Alexandre Duque Lourenco, reprezentantul Body Concept și Depil Concept, a venit tocmai din Portugalia pentru a participa la IFBE. Cu toate că recent a fost prezent la un eveniment în Sao Paolo, Brazilia, unde cei 8 reprezentanți ai companiei nu reușeau să facă față solicitărilor participanților, Alexandre s-a declarat extrem de mulțumit de cele trei contacte importante pe care și le-a creat la IFBE, subliniind ideea că ”mai importantă este calitatea vizitatorilor, nu cantitatea acestora”.

Reprezentanții saloanelor de înfrumusețare prezente deja pe piața din România, Geta Voinea Hair and Beauty Salon și Gett’s, se numără printre nemulțumiții târgului, care nu mai au în plan participarea la acest eveniment. ”Am avut doar două discuții care cu siguranță nu se vor concretiza în viitor”, a declarat Valentin Constantin, Salons Coordination Manager Geta Voinea Hair and Beauty Salon. ”Din punctul meu de vedere feedback-ul este negativ. Nu aș mai participa la acest eveniment”.

Deși avea alte așteptări de la IFBE, Cosmin Munteanu, Manager Franciză Euromaster, are altă părere: ”Sincer, sunt dezamăgit de traficul destul de redus. Nu știu dacă se datorează lipsei investitorilor la ora asta sau dacă există alte cauze, însă contam pe o mai bună prezență. Dacă vorbim și despre numărul expozanților nu știu care au fost motivele pentru care n-au venit nici măcar toți membrii ARF. Însă, cu siguranță vom participa și anul viitor doarece pentru noi este foarte important să ne manifestăm într-un cadru care reglementează franciza”.

Punctul de vedere exprimat de Constantin Anton, președintele Asociației Române de Franciză, ne-a dezvăluit ce jucător important ar trebui să se implice mai mult în sprijinirea francizelor din România: ”Nu sunt mulțumit pentru că se putea și mai bine. Eu am vrut să facem altfel această expoziție, însă, din păcate Guvernul nu m-a ajutat. Noi am vrut să împărțim expoziția pe regiuni. Deocamdată, în România, nu se vrea sprijinirea brand-urilor și a IMM-urilor românești.”

(E.C.)
/3/
Vezi mai multe