Povestea noilor francizați Helen Doron

Tuturor celor interesați să deschidă un centru Helen Doron le-aș sugera să se intereseze foarte bine despre ce presupune această metodă. Nu poți să pornești un business dacă nu ești în perfectă cunoștință de cauză despre ce presupune el. De asemenea e foarte important să analizeze contextul în care se afla ei, adică toți factorii care au impact asupra business-ului. După ce pun toate acestea în balanță, dacă rezultatul analizei este unul pozitiv, atunci ”Multă Baftă!” – în cazul acesta satisfacțiile și succesul sigur vor apărea!
Sâmbătă
01.06.2013
Ce au în comun un jurist, un manager în domeniul financiar, un consultant în business și deținătorul unei firme de construcții?
 

Dragostea pentru copii, preocuparea pentru educația acestora și încrederea în metoda Helen Doron de predare a limbii engleze. Povestea celor patru noi francizați Helen Doron ar putea începe cu ”A fost odată ca niciodată” sau mai bine zis cu ”Once upon a time”, însă noi avem un caz real: patru antreprenoare pasionate de domeniul educațional. Trei dintre acestea au primit ”OK”-ul pentru acest business chiar din partea propriilor copii, care au urmat cursurile Helen Doron și s-au convins de eficiența acestei metode de predare a limbii engleze, bazată pe abilitatea naturală a copiilor de a învăța o limbă străină, în același mod în care învață limba maternă, prin joacă, povești, cântecele, caiete de lucru etc.

”HD vine cu o metodă poate un pic neconvențională dar extrem de eficientă, experimentată pe milioane de copii” - Rodica Pop, francizat Helen Doron Zalău
Rodica Pop a cumpărat franciza Helen Doron pentru orașul Zalău. Rodica este absolventă de studii economice, iar în ultimii doi ani a ocupat funcția de manager în domeniul financiar în două mari companii multinaționale. ”În prezent sunt în concediu de maternitate, astfel încât prioritățile mele în acest moment sunt cei doi copii ai mei și franciza Helen Doron”, spune aceasta.

Francizatul Helen Doron pentru Zalău consideră că sectorul furnizării de servicii de limba engleză pentru copii este nesaturat, cel puțin pe piața județului Sălaj. ”În Zalău nu există cluburi / centre de învățare a limbii engleze, nu există provideri de cursuri de învățare a unor limbi straine, singura modalitate de învățare a limbii engleze de către preșcolari este cursul de limba engleză care se face în unele grădinițe. Din păcate, rezultatele în aceste cazuri sunt mai mult decât nesatisfacătoare, copiii neînregistrând nici un progres real în decursul anilor de grădiniță. Același lucru se poate spune și despre ce se întâmplă cu copiii din ciclul primar / gimnazial, doar că î aceste cazuri părinții mai pot merge pe varianta clasică a trimiterii copilului la lecții de limba engleză cu un profesor particular. Helen Doron vine însă cu o metodă poate un pic neconvențională dar extrem de eficientă, experimentată deja pe milioane de copii”, spune Rodica.

Aceasta s-a decis să cumpere franciza Helen Doron în momentul în care a vrut să-și înscrie băiețelul (care avea 3 anișori la acel moment) la cursuri de limba engleză și a realizat că nu are unde să meargă în oraș. ”Mi-am reamintit de cursurile Helen Doron, am fost în Cluj la o lecție demo Helen Doron să văd cu ochii mei cum decurg lucrurile. Am fost încântată de ce se întâmplă într-un centru Helen Doron, asa că nu am mai stat pe gânduri, am luat legatura cu Master Francizorul pe Transilvania, domnul Cornel Barlea și am pornit la treabă”, povestește Rodica.

”Dacă nu as fi fost convinsă că metoda de învățare este una corectă, care funcționează foarte bine – nu aș fi cumpărat această franciză. Poate că as fi inceput o afacere de una singură, luând-o de la zero. O franciză are multe avantaje: sistemul este deja creat, metoda este deja „experimentată”, dovedită că funcționează (cel putin in anumite conditii), așa încât tie, ca francizat, îți este mai usor. Așa cum spuneam, nu trebuie să o iei de la zero – în plus beneficiezi de „ajutorul” celorlalți colegi din țară sau străinatate, care au cumpărat și ei această franciză, poți să înveți din experiențele prin care au trecut și ei, să afli cum e mai bine să faci un anumit lucru, ce „merge” sau ce „nu merge” atunci când vrei sa încerci ceva nou etc”, conchide Rodica Pop, francizatul Helen Doron pentru orașul Zalău.

”Am încercat să o învăț engleza acasă pe fetița mea, dar clar ea a fost mult mai atrasă de orele ținute la centrul Helen Doron” - Liliana Necșoiu, francizatul Helen Doron București

Liliana Necșoiu este francizatul care a deschis în luna mai centrul Helen Doron din București. De profesie consilier juridic și cu multe studii în acest domeniu, Liliana are ca hobby-uri limbile străine, teatrul, sportul și muzica. Despre franciza Helen Doron a aflat de pe internet, când căuta cursuri de limba engleza pentru fetița ei, care a și urmat cursurile Helen Doron începând de la vârsta de 3 anișori. ”În opinia mea, conceptul Helen Doron este foarte bine gândit și structurat. Copilul învață, fără să-și dea seama cuvinte noi, cântecele, poezii. Totul este făcut într-un mod natural, în joacă, fără a deveni obositor pentru copil, lucru care-l face să vină cu plăcere la ore. Întotdeauna am încercat să-i ofer copilului meu cele mai noi metode de dezvoltare educaționale, iar atunci când am ajuns într-un centru Helen Doron am fost încântată de modul în care această metodă îi ajută pe copii să învețe o limba străină, cu atât mai mult cu cât eu încercasem să o învăț engleza acasă pe fetița mea, dar clar ea a fost mult mai atrasă de orele ținute la centru”, povestește Liliana.

Profesia ei i-a permis să cunoască noțiunile juridice care țin de domeniul francizei. ”Am știut ce implică încheierea unui astfel de contrat, ce îți poate oferi o franciză și cum pot ”exploata” la maximum numele unei francize”, spune Liliana. ”Puteam să-mi deschid un centru educațional, în care eu, ca vorbitor de limbi străine, să încerc să predau copiilor. Sunt însă sigură că nu aș fi avut aceleași satisfacții ca acum când văd cât de încântat este copilul care vine la ora, cât de mult se implică și cum la sfârșitul lecției întreabă dacă vine și mâine.”

După ce fetița ei a început să frecventeze cursurile Helen Doron, timp de un an de zile Liliana s-a documentat despre această franciză. În decembrie 2012, a mers la Constanța pentru a se întâlni cu Ștefania Filip, master francizorul Helen Doron pentru zona de sud-est a României, după care s-a decis să-și deschidă un centru educațional Helen Doron. ”A urmat o perioadă de tatonări pentru zona pe care am ales-o, căutarea unui spațiu adecvat și amenajarea lui, semnarea contractului, iar din luna mai am început să funcționăm”, relatează Liliana.

Liliana este abia la început de drum și spune că deocamdată îi este greu să le ofere recomandări persoanelor care doresc să-și deschidă un centru Helen Doron. ”Ceea ce este important este ca fiecare să aibă încredere în alegerea făcută”.

”Am ales franciza Helen Doron pentru că mi-a plăcut metodologia și pentru suportul și know-how-ul cu care vine în întâmpinare”- Elena Voichițoiu, francizat Helen Doron Deva

”Le recomand tuturor persoanelor care doresc să își deschidă un astfel de business, să aibă încredere în franciza Helen Doron. Din experiența mea alături de fetița, este una dintre cele mai eficiente și plăcute metode de predare si învățare a limbii engleze.” - Elena Voichițoiu, francizat Helen Doron Deva.

Elena Voichițoiu a cumpărat franciza Helen Doron pentru orașul Deva. Absolventă a Facultății de Limbi Moderne Aplicate din Timișoara, Elena este de profesie consultant în business. Ca și în cazul francizaților Helen Doron pentru București și Zlău, aceasta a aflat despre franciză când a căutat cursuri de limba engleza pentru fetița ei. ”Am mers împreună cu fetița mea la o lecție demo în Timișoara. Amândouă am fost foarte încântate și mi-am dat seama că acest business mi se potrivește”, povestește Elena.

”Consider că acest concept reprezintă una dintre cele mai bune și eficiente metode de învățare a limbii engleze de la o vârstă fragedă”, spune Elena. ”Am ales să deschid franciza Helen Doron în primul rând pentru că mi-a plăcut metodologia Helen Doron și în al doilea rând pentru suportul și know-how-ul cu care vine în întâmpinare.”

”Oricine are curaj, poate să încerce” - Gianina Marinescu, francizat Helen Doron Pitești

Gianina Marinescu este francizatul care deschis de la 1 mai 2013 centrul Helen Doron din Pitești. Aceasta este absolventă de studii economice și deține împreună cu soțul ei două firme. Gianina era interestaă să-și deschidă o afacere în domeniul educațional, iar internetul a fost mijlocul care i-a venit în ajutor și i-a prezentat pentru prima oară conceptul Helen Doron.

”Întotdeauna mi-am dorit să am o afacere în acest domeniu, să pot sa interacționez cu părintii și copiii”, spune Gianina. ”La deschiderea acestei afaceri a contribuit si faptul ca dețin propria locație. Conceptul Helen Doron m-a încântat de la început. Mi s-a parut foarte interesantă ideea predării limbii engleze în alt mod decat cel clasic. M-am orientat spre o afacere în franciză pentru că mi se pare foarte bine să beneficiez de experiența și know-how-ul pe care îl oferă”.

Gianina este și ea la început de drum în acest business și spune că deocamdată nu are experiența necesară să ofere sfaturi persoanelor interesate să-și deschidă un centru Helen Doron, însă ”oricine are curaj, poate să încerce”.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist
/5/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

Afacere din propria locuinţă

ÎMPRUMUTURI ONLINE ÎNTRE PERSOANE FIZICE FĂRĂ COMISIOANE O ECHIPĂ FOARTE DINAMICĂ ESTE LA LUCRU. Bună ziua, dragi indivizi. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai...

4 Declaratii
Final 08.01.2023
Când matematica nu e Bau-Bau

ÎMPRUMUTURI ONLINE ÎNTRE PERSOANE FIZICE FĂRĂ COMISIOANE O ECHIPĂ FOARTE DINAMICĂ ESTE LA LUCRU. Bună ziua, dragi indivizi. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai...

6 Declaratii
Final 08.01.2023
Când matematica nu e Bau-Bau

ÎMPRUMUTURI ONLINE ÎNTRE PERSOANE FIZICE FĂRĂ COMISIOANE O ECHIPĂ FOARTE DINAMICĂ ESTE LA LUCRU. Bună ziua, dragi indivizi. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai...

6 Declaratii
Final 08.01.2023
Femeile conduc francizele educaţionale

ÎMPRUMUTURI ONLINE ÎNTRE PERSOANE FIZICE FĂRĂ COMISIOANE O ECHIPĂ FOARTE DINAMICĂ ESTE LA LUCRU. Bună ziua, dragi indivizi. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai...

4 Declaratii
Final 08.01.2023
Femeile conduc francizele educaţionale

ÎMPRUMUTURI ONLINE ÎNTRE PERSOANE FIZICE FĂRĂ COMISIOANE O ECHIPĂ FOARTE DINAMICĂ ESTE LA LUCRU. Bună ziua, dragi indivizi. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai...

4 Declaratii
Final 08.01.2023
România, în Topul Mondial al Educației. Un privilegiu?

ÎMPRUMUTURI ONLINE ÎNTRE PERSOANE FIZICE FĂRĂ COMISIOANE O ECHIPĂ FOARTE DINAMICĂ ESTE LA LUCRU. Bună ziua, dragi indivizi. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai...

6 Declaratii
Final 08.01.2023
Femeile conduc francizele educaţionale

Este un domeniu in care ar trebui investit pentru ca este vorba de viitorul nostru

4 Declaratii
Final 05.03.2015
Femeile conduc francizele educaţionale

Domeniul educational este pentru femei ca o manusa,de fapt ele sunt creatoarele si cunosc mai bine copiii

4 Declaratii
Final 05.03.2015