Prima franciză McDonald’s din Vietnam

Vietnamul este cea de-a 38-a țară asiatică în care activează McDonald’s și cea de-a 118-a la nivel global.
Luni
02.09.2013
Începând de anul viitor, vietnamezii vor servi alături de tradiționalele supe cu tăiței (noodles) cheesburgeri și cartofi prăjiți.
 

Lanțul de fast-food McDonald's își extinde operațiunile în regiuni în care nu era deocamdată prezent. De data aceasta ajunge în Vietnam, unde a semant un contract de franciză cu Henry Nguyen, un antreprenor cu experineță în conducerea unui business gastronomic. Pe piața vietnameză activează deja competitori importanți ai lanțului de fast-food: KFC, Burger King, Starbucks și Pizza Hut. Primul McDonald's din Vietnam va fi deschis în 2014, în Ho Chi Minh City. Vietnamul devine astfel cea de-a 118 țară în care putem operează McDonald's.

Negocierile pentru acordarea francizei în Vietnam au durat circa 1 an de zile. Omul de afaceri Henry Nguyen conduce deja un lanț de restaurant, Good Day Hospitality. ”Vietnamul a fost prima alegere pentru extinderea în Asia și este cea de-a 38 țară asiatică în care suntem prezenți. Considerăm că Dl. Nguyen este antreprenorul ideal care poate păstra în această țară reputația brand-ului nostru”, spune președintele McDonald's, Don Thompson.

În ciuda competiției ridicate, francizele McDonald's au reușit să-și mențină rezultate pozitive la nivel global. În prima jumătate a acestui an, vânzările globale s-au cifrat la 13,7 miliarde $, la un profit net de 2,6 miliarde $. În orice caz, în comparație cu anii precedenți, vânzările și profitul au înregistrat doar o creștere ușoară. ”Ne așteptăm ca rezultatele de la finalul acestui an să fie similare cu cele de anul trecut”, spune Don Thompson.


Elena Cărăușu
ziarist
/3/
Vezi mai multe