La finalul prestației. ursitoarele se fotografiază împreună cu fericita familie care a primit un nou membru.
Sâmbătă
04.01.2014
Ursitoarele au apărut din nou în decorul petrecerilor tradiționale. La început de an vă prezint o afacere inspirată dintr-o lume tare dragă nouă: cea a basmelor.
 

Le știm din poveștile cu Feți-Frumoși și prințese. Ursitoarele sunt zânele din mitologia românească care au harul să hotărască soarta noului născut. De ceva timp însă ursitoarele apar și la botezurile din zilele noastre. Emoție, ochi înlăcrimați, entuziasm, admirație și multă bucurie. Sunt câteva dintre stările pe care le-au adus ursitoarele pe chipul invitaților unui botez la care am participat recent.

E uimitor câtă emoție poate produce celebrul ”La, la, la!” fredonat pe fundalul Ciuleandrei. E uimitor cum s-au putut strânge la un loc șapte fete frumoase și talentate. E uimitor cât de frumos sună cuvintele adresate din suflet membrilor unei familii despre care nu știi nimic. E uimitor să vezi atât de multă emoție în jur.

Ursitoarele secolului XXI nu sunt doar un grup de fete frumoase. Au vocea cristalină și plăcută, dicția perfectă, cântă și recită din suflet și crează un moment memorabil la petrecerea noului născut. Așa că dacă vezi în această poveste o idee de afacere, nu te aștepta să fie foarte simplu.

Nu ai nevoie doar de trei, patru, sau șapte fete frumoase. Momentul trebuie pregătit cu multă grijă. Fiecare cuvânt rostit este important așa că trebuie ales cu mare atenție. Momentul trebuie să rămână întipărit în mintea și în sufletul invitaților. Ideea e să-și amintească de ursitoare când vor boteza următorul copil și să invite ursitoarele tale. Bineînțeles, este imposibil să mulțumești întreaga audiența. Vor fi și invitați care vor spune : ”Mie nu mi-a plăcut”. Însă impresia generală este cea care contează. Și emoția. Este foarte important ca momentul ursitoarelor să inspire emoție.

Nu avem o statistică exactă însă din ce în ce mai multe petreceri de botez sunt vizitate de ursitoare. Prețul pentru spectacolul unui grup de ursitoare poate începe de la circa 300 de RON pentru trei zâne și crește în funcție de numărul ursitoarelor chemate și al spectacolului pregătit de acestea. Dacă ai echipa potrivită îți poți crea o afacere de succes pe care o poți adapta la diverse ocazii: aniversări, petreceri tematice, botezuri etc.


Elena Cărăușu
ziarist
/3/
Vezi mai multe