Schimbări prin intermediul laserului

Potrivit ultimei statistici realizate de Societatea Internaţională a Chirurgilor Plasticieni, în 2011, în ţara noastră au fost efectuate 96.902 operaţii estetice. Dintre acestea, 53.644, adică mai bine de 50%, s-au realizat fără intervenţia bisturiului.
Duminică
18.05.2014
Fazzada, prima clinică laser de reîntinerire din România, investeşte 470.000 euro în centrul de tratament şi aparatură laser de top la nivel mondial.
 

În ultimii ani, tratamentele de înfrumuseţare chirurgicale au pierdut teren în faţa celor non-chirurgicale. Drept dovadă, conform Societăţii Americane pentru Operaţii Estetice şi Plastice, 83% dintre procedurile cosmetice efectuate în Statele Unite ale Americii au fost non-chirurgicale. Practic, din 1997, tratamentele non-chirurgicale au înregistrat o creştere cu 750%.

„În România, piaţa tratamentelor chirurgicale a început să scadă de asemenea, cu peste 15% faţă de anul trecut, iar acest lucru este cauzat pe de-o parte, de introducerea TVA-ului de 24% pentru toate serviciile de înfrumuseţare. În schimb, au crescut procedurile minim-invazive, al căror preţ este mai scăzut, iar rezultatele mult mai naturale decât în cazul operaţiilor estetice. Participăm în permanenţă la congresele mondiale de medicină anti age, iar trendul este clar spre această direcţie, pe locul 3 în topul procedurilor non-chirurgicale fiind tratamentele laser”, a explicat dr. Andreea Iftimie, medic estetician şi manager medical Fazzada.

Recent, reprezentanţii Fazzada au investit 470.000 euro în centrul de tratament şi aparatură laser de top la nivel mondial şi ataca astfel nişa tratamentelor minim-invazive.

Potrivit ultimei statistici realizate de Societatea Internaţională a Chirurgilor Plasticieni, în 2011, în ţara noastră au fost efectuate 96.902 operaţii estetice. Dintre acestea, 53.644, adică mai bine de 50%, s-au realizat fără intervenţia bisturiului. Cele mai populare au fost injectările cu botox (20.496), dar şi cele cu acid hialuronic (16.234). Alte 1.124 de persoane au optat pentru tratamentele de reîntinerire cu laser.

Potrivit aceloraşi statistici, România este ţara cu cele mai puţine operaţii estetice din cele 25 de state care au luat parte la sondaj. Cu toate acestea, dacă raportăm numărul de proceduri la mia de locuitori, ţara noastră urcă pe poziţia cu numărul 17, peste Arabia Saudită, Turcia, Marea Britanie, Argentina, Thailanda, Rusia, China şi India.

În cadrul clinicii se realizează tratamente pentru: vergeturi, melasma, cicatrici, acnee, epilare definitivă pentru piele neagră, peeling laser, resurfacing fracţionat, skin tighteing, piele flască, riduri, pori dilataţi, teleangiectazii / venectazii față, picioare, nas, cuperoză, rozacee, roşeaţă difuză, veruci, cicatrici proaspete, cicatrici vechi, acnee activă, leziuni de psoariazis, keratoză solară (pete de soare), poikiloderma Civatte, lac venos, discromie senilă (pete de bătrâneţe), pistrui, laser endovenos, lipoliză asistată laser.


Elena Cărăușu
ziarist
/3/
Vezi mai multe