Nord-vestul ţării, cucerit de un brand maghiar

CBA, o compania originară din Ungaria, este prezentă, în afară de piaţa-mamă şi piaţa locală şi în Polonia, Serbia, Cehia, Slovacia şi Bulgaria.
Miercuri
14.01.2015
Un retailer alimentar a construit o reţea de peste 150 de magazine în franciză pe piaţa locală.
 

În anul 2002, pe piaţa locală apărea un brand maghiar care are peste 7.000 de magazine pe pieţele din regiune. Este vorba despre CBA, un retailer alimentar care a dezvoltat în ţara noastră o reţea de peste 150 de unităţi deshise în sistem de franciză. Brand-ul este dezvoltat în România de către compania CBA Nord Vest, care va continua expansiunea şi în acest an.

„CBA reprezintă o asociere a comercianţilor autohtoni in scopul organizării pieţei in faţa retailerilor internaţionali. Reţeaua de magazine afiliate centrului logistic CBA Nord Vest reprezintă o combinaţie între asocierea pentru cumpărare şi un sistem de franciză”, susţin reprezentanţii CBA Nord Vest pe site-ul companiei.

Compania CBA Nord Vest deţine un centru logistic care aprovizionează magazinele unde este prezent brand-ul: Satu Mare, Maramureş, Bihor, Sălaj, Arad, Timiş, Cluj, Mureş, Suceava şi Argeş. Potrivit ZF, investiţia înţr-un magazin variază de la 30.000 de euro la 300.000 de euro, în timp ce capitalul de lucru pleacă de la 50.000 de euro şi merge către 200.000 de euro.

CBA, o compania originară din Ungaria, este prezentă, în afară de piaţa-mamă şi piaţa locală şi în Polonia, Serbia, Cehia, Slovacia şi Bulgaria, cu peste 7.000 de magazine.

 Pe piaţa locală compania concurează cu reţelele de cartier ale marilor brand-uri internaţionale: La Doi Paşi de la Metro, Express de la Carrefour, City de la Profi. Vom trece pe lista şi franciza Shop&Go de la Mega Image cu toate că belgienii s-au axat pe dezvoltarea acestui brand mai mult în Bucureşti.

În acelaşi timp, pe piaţa de retail un nou brand autohton şi-a anunţat intrarea în insolvenţă. Este vorba despre Succes, companie fondată în anul 1994 de omul de afaceri Nicolae Sarcina. Reţeaua de magazine ar putea fi preluată de retailerii cu cel mai extins număr de unităţi din România: Profi şi Mega Image.


Elena Cărăușu
ziarist
/3/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

KFC și Pizza Hut merg la munte

O sa le meagra bine sigur. Multa bafta!_________________________________Steve WorksPizzeria Napoli

4 Declaratii
Final 04.07.2015
Franciza Express se extinde și în afara Bucureștiului

Provincia a ramas de izbeliste...umblam ca bezmeticii dupa un loc de munca si cu sanse minime

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Retailerii cu cele mai multe reclame în perioada Paştelui

Nu ma asteptam ca Metro sa fie cap de lista la reclame...

4 Declaratii
Final 12.05.2015
Premieră pe piața de retail din România

Ce bine ar fi daca romanii s-ar intoarce acasa.Toti si-ar dori dar aici ce sa faca?

4 Declaratii
Final 12.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Numai cand privesti fotagrafia atasata si papilele gustative o iau razna...Cui nu i plac dulciurile?

3 Declaratii
Final 12.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Inutil sa adaug ploaia torentiala din cavitatea bucala...minunat ca apar si alte produse pentru ca numarul celor  "dulci" (medical) din pacate este in crestere

3 Declaratii
Final 08.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Romanii stiu sa sarbatoreasca si fara dulciuri nu ar mai fi sarbatoare...fara cozonac este imposibil sa sarbatoresti Sfintele sarbatori pascale

3 Declaratii
Final 07.05.2015
Premieră pe piața de retail din România

Ce bine ar fi daca pe langa piata de desfacere am fi si producatori de orice...ceva care sa ne dea un raspuns la intrebarea:ce lasam in urma noastra ?

4 Declaratii
Final 27.04.2015