Cu o istorie de 100 de ani, brandul Leonidas este numărul 1 în lume la vânzarea de ciocolată belgiană de calitate, cu peste 100 de sortimente de praline comercializate în peste 1400 de magazine din toată lumea.
Marţi
03.03.2015
Sărbătorile dedicate femeii la începutul primăverii cresc veniturile uneia dintre cele mai dulci francize din piaţa de profil.
 

Prima săptămână a primăverii este un prilej prin care francizele care oferă produse dedicate femeilor să-şi mărească substanţial veniturile. Fie că vorbim despre o bijuterie, un buchet de flori sau de o atenţie dulce – orice cadou este binevenit pentru răsfăţatele acestor prime zile cu soare. Leonidas ne oferă mai multe informaţii despre efectul pe care ciocolata îl are asupra femeilor şi despre cum cresc vânzările companiei în această perioadă.

Un studiu realizat Cult Market Research pentru companie ne arată că bărbaţii care aleg să ofere în dar unei femei o cutie cu ciocolată au 41% şanse să o cucerească prin răsfăţ, 21% dintre ei sunt văzuţi ca sinceri şi 52% sunt consideraţi şic şi moderni, arată un comunicat de presă al companiei.

Astfel, 32% dintre femeile din studiu consideră că bărbatul care oferă cadou ciocolată le apreciază cu adevărat, iar bărbaţii care oferă astfel de cadouri sunt percepuţi ca fiind atenţi la nevoile femeilor de către 42% dintre respondente. În schimb, doar 23% dintre femei consideră acelaşi lucru despre flori.

"Ciocolata este considerată un afrodisiac şi, mai mult decât atât, femeile care primesc cadou praline de ciocolată simt că sunt mai preţuite decât femeile care primesc flori. Florile sunt percepute mai mult ca un accesoriu, o extensie a cadoului. Ciocolata, în schimb, inspiră răsfăţ, fineţe şi e un cadou care arată preţuire pentru persoana care îl primeşte", spune Ion Codreanu, master francizor Leonidas în România.

Ciocolata este considerată un cadou sincer de 21% dintre femei, pe când florile sunt considerate un cadou sincer de doar 15% dintre acestea. Mai mult, 40% dintre femei consideră sinceritatea o caracteristică obligatorie a bărbatului ideal. În privinţa tipului de cadou, femeile primesc frecvent ciocolată (19%), bijuterii (15%) şi îmbrăcăminte (9%), ocazional însoţite de flori.

Anul trecut, Leonidas Ciocolată Belgiană a vândut în prima săptămână din martie aproximativ 1,5 tone de praline de ciocolată, o creştere de 20% faţă de perioada similară a anului precedent. Aproximativ 60% dintre cei care cumpără praline de ciocolată pentru a le oferi în această perioadă sunt bărbaţi.

Conceptul Leonidas a fost adus prin franciză în țara noastră. Ion Codreanu este unul dintre cei doi reprezentanți ai brand-ului în România. Antreprenorul deține propria ciocolaterie în Piața Dorobanti și are trei parteneri francizați, în Bucureşti, Brașov şi Iaşi. Toate magazinele Leonidas din întreaga lume se aprovizionează de la aceeași fabrică, aflată în Belgia și toate comercializează aceleași tipuri de praline.


Elena Cărăușu
ziarist
/3/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

KFC și Pizza Hut merg la munte

O sa le meagra bine sigur. Multa bafta!_________________________________Steve WorksPizzeria Napoli

4 Declaratii
Final 04.07.2015
Franciza Express se extinde și în afara Bucureștiului

Provincia a ramas de izbeliste...umblam ca bezmeticii dupa un loc de munca si cu sanse minime

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Retailerii cu cele mai multe reclame în perioada Paştelui

Nu ma asteptam ca Metro sa fie cap de lista la reclame...

4 Declaratii
Final 12.05.2015
Premieră pe piața de retail din România

Ce bine ar fi daca romanii s-ar intoarce acasa.Toti si-ar dori dar aici ce sa faca?

4 Declaratii
Final 12.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Numai cand privesti fotagrafia atasata si papilele gustative o iau razna...Cui nu i plac dulciurile?

3 Declaratii
Final 12.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Inutil sa adaug ploaia torentiala din cavitatea bucala...minunat ca apar si alte produse pentru ca numarul celor  "dulci" (medical) din pacate este in crestere

3 Declaratii
Final 08.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Romanii stiu sa sarbatoreasca si fara dulciuri nu ar mai fi sarbatoare...fara cozonac este imposibil sa sarbatoresti Sfintele sarbatori pascale

3 Declaratii
Final 07.05.2015
Premieră pe piața de retail din România

Ce bine ar fi daca pe langa piata de desfacere am fi si producatori de orice...ceva care sa ne dea un raspuns la intrebarea:ce lasam in urma noastra ?

4 Declaratii
Final 27.04.2015