2017-01-31

Lanidor, un brand portughez intrat recent pe piața din România

Primul magazin a fost deschis în ParkLake Shopping Center, în septembrie 2016, franciza fiind deținută de către firma QAZ Fashion Retail

“Am vrut să aducem pe piața din România un brand cu o calitate superioară a produselor, un brand internațional. Așa că, în urmă cu doi ani am început să căutam o franciză de modă care să nu fie prezentă în România. Motivul principal pentru alegerea brandului Lanidor se leagă de condițiile de accesare ale francizei, dar a contat foarte mult și interesul portughezilor de a intra pe piața din România. Astfel, a fost o situație în care am avut de câștigat atât noi, cât și ei. După aproximativ un an de discuții cu grupul portughez și o investiție de 200.000 de euro, am preluat franciza și am semnat cu Sonae Sierra, dezvoltatorul mallului ParkLake, contractul pentru deschiderea primului magazin în septembrie 2016”, spune Adrian Dumitrescu, managing partner QAZ Fashion Retail.

lanidor Fot. QAZ Fashion Retail

„Lanidor se încadrează în categoria industriei de modă premium și acesta a fost și unul dintre motivele principale pentru care am ales brandul, deoarece se simte o lipsă pe piață în această zonă. Raportul calitate-preț al produselor este unul foarte bun, iar acest lucru ne diferențiază pe piața de fashion din România, o piață foarte competitivă. Lanidor este un brand cosmopolit, care se adresează femeilor puternice, moderne, care pun accent pe detalii și design special, femeilor care se îmbracă în tendințe și care aleg să poarte culori și materiale deosebite.” Adrian Dumitrescu, managing partner QAZ Fashion Retail

În acest moment există un singur magazin deschis în România, în ParkLake Shopping Center, la etajul 1, pe o suprafață de 125 metri pătrați. În 2017, este preconizată deschiderea celui de-al doilea magazin Lanidor, în centrul comercial Sun Plaza, care va fi cel mai probabil gata către sfârșitul verii. Pe termen lung, se intenţionează deschiderea a câte două magazine noi pe an, în centrele comerciale cele mai populare din București și din țară, iar în funcție de rezultate fie aduse în România și alte branduri din portofoliul Lanidor, cum ar fi: Lanidor Kids&Junior, cu haine pentru copii, Quebramar, un brand iniţial cu îmbrăcăminte pentru bărbați, care acum deține o linie și pentru femei, dar și Globe, un brand exclusivist, din segmentul de lux.

lanidor

Fot: QAZ Fashion Retail

„Totul este la nivel de idee deocamdată, pentru că vrem să vedem rezultatele pentru franciza Lanidor. Dacă va fi să ne extindem, o vom face tot pe segmentul fashion”, precizeaza Adrian Dumitrescu, adăugând totodată că „piața de modă din România este în continuă dezvoltare, cu o valoare anuală estimată la 16 miliarde de lei. Potențialul de dezvoltare a unor noi branduri este foarte mare, pentru că lumea chiar este interesată de modă, oamenii vor să poarte mereu ceva mai frumos, mai nou.”

Brandul portughez Lanidor datează din 1966; în anii 90 s-a transformat într-o reţea de magazine, la nivel internaţional urmărind strategia de a deveni un brand global.

Distribuie articolul

Comentează pe forum

0

Maria Vaschi

ziarist
Trimite pe autor

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank