Ce afacere poate deveni o franciză?

O afacere de succes se poate extinde prin deschiderea unor noi sucursale, prin demararea unor noi activități sau prin francizare. Comparativ cu primele două modalități, dezvoltarea afacerii prin franciză implică investiții mai mici și riscuri reduse.

Avantajele francizei pentru un francizor

Francizarea îți oferă posibilitatea de dezvoltare rapidă și masivă a rețelei, produselor și serviciilor.

Dezavantajele francizării pentru un francizor

Francizarea are numeroase avantaje, însă sunt și multe dezavantaje de care ar trebui să ții cont înainte să iei în considerare această opțiune.

Cum să recrutezi francizați

Modalități de a căuta potențialii francizaţi :

Pregătește-te pentru rolul de francizor

Franciza devine o modalitate de dezvoltare a afacerilor din ce în ce mai folosită.

Cum să fii un francizor de succes

O franciză de succes este condusă de omul potrivit, de un bun francizor care și-a păstrat afacerea la fel de puternică și după francizare.

Etapele inițierii și dezvoltării unei afaceri în franciză

Dacă vrei să îți dezvolți o afacere în sistem de franciză trebuie mai înainte de toate să îți dorești să devii francizor. De asemenea, afacerea pe care o conduci trebuie să fie una de succes pentru a putea constitui baza pe care se va întemeia franciza.

Greșeli frecvente pe care le fac francizorii

Francizorul este cel care pune bazele afacerii în franciză, iar orice greșeală pe care el o face poate afecta întregul business. Unele erori cauzează diverse conflicte în cadrul rețelei de franciză și pot duce la pierderea imaginii de marcă și a reputației afacerii. Drept urmare, francizarea afacerii nu înregistrează succesul dorit.