Grupul Orbis – planuri de expansiune în România

Joi
01.06.2017
Orbis Group este proprietarul lanțului de francize AccorHotels pentru țările din estul Europei și cel mai mare lanț hotelier din Polonia și din Europa Centrală și de Est.
 

Orbis Group este proprietarul lanțului de francize AccorHotels pentru țările din estul Europei și cel mai mare lanț hotelier din Polonia și din Europa Centrală și de Est. AccorHotels este un grup lider dedicat turismului și stilului de viață, cu peste 4.100 de hoteluri, stațiuni și reședințe, cu peste 20.000 de camere, precum și peste 3.000 de case particulare, în peste 100 de țări din întreaga lume.

Prin Orbis Group, brandurile AccorHotels s-au răspândit în 16 țari, printre care se află: Serbia, Croația, Slovenia, Macedonia, Muntenegru, Bosnia și Herzegovina, Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Romania, Slovacia și Ungaria. Hotelurile funcționează sub brandurile Sofitel, Pullman, MGallery, Novotel, Mercure, Ibis, Ibis Styles și Ibis budget, precum și Orbis Hotels.

Cooperarea dintre Orbis Group și AccorHotels datează încă din 1973, când Accor a intrat pe piața poloneză, semnând un acord de franciză cu ORBIS pentru brandul Novotel. În ziua de astăzi, Orbis acționează în Polonia cu o rețea de 65 de hoteluri și mai mult de 11.000 de camere, toate fiind branduri AccorHotels în dezvoltare, în principal Mercure și Ibis Styles, acestea fiind adaptate în totalitate pieței de francize.

AccorHotels și Orbis planifică o expansiune a rețelei de franciză hotelieră, acum și în țările din regiune, în care nu sunt prezente, mizând pe cateva elemente care îi diferențiază:

  • mai mult de 90 de ani de experiență
  • un portofoliu cuprinzător – de la hoteluri low cost până la hoteluri luxoase și branduri renumite
  • suport puternic de marketing, vânzări și distribuție
  • cooperare bazată pe asociere și dialog
  • fiind unul dintre liderii mondiali ai lanțurilor hoteliere, AccorHotels oferă clienților și investitorilor săi experiența și expertiza, confirmate prin managementul și dezvoltarea francizării a mai mult de 3.700 de hoteluri de-a lungul ultimilor 50 de ani. Soluțiile create de Franchise Accor Group sunt concepute să servească nevoilor hotelierilor independenți și țărilor din regiune.

Puncte de vânzare proprii:

109 hoteluri - în statele balcanice (7), Europa central-estică (92) si Europa sud-estică (10)

Grupul Orbis deschide primul hotel Mercure din afara Bucureștiului, în Sighisoara

Actualul Binderbubi Hotel și Spa din Sighișoara se va transforma, alăturându-se renumitei rețele Mercure ce este administrată de Orbis Hotel Group. Mercure este o marcă non-standardizată de tip midscale a brandului AccorHotels.

Mercure Sighișoara Binderbubi Hotel și Spa va beneficia de 52 de camere, 3 săli de ședințe, 2 restaurante, un bar și un centru spa. Amplasat la baza dealului Cetății, la confluența a trei cartiere săsești transilvănene, hotelul oferă o priveliște grandioasă asupra celor mai importante obiective turistice ale locului, distingându-se printr-o încadrare arhitectonică în mijlocul unei zone pline de istorie. Hotelul se va deschide, conform planificării inițiale, la sfârșitul lunii septembrie 2017.


MC
Franchise Consultant

Subiecte populare in Forum