2017-10-30

Franciza pentru copii – o poveste cu scenariu pozitiv

Mitko Andonov a început să dezvolte franciza Jumping Clay cu aproape un an în urmă.

Mitko Andonov a început să dezvolte franciza Jumping Clay în Macedonia, cu aproape un an în urmă. Acesta ne dezvăluie obiectivul cu cel mai mare potențial și care sunt prioritățile sale în afaceri. El și-a început experiența de muncă acum 20 de ani, când se afla pe ocean, în drum spre Chicago.

MC Fot. MC

Este important pentru noi să alegem partenerii potriviți pentru planurile pe termen lung. Cu toate acestea, atunci când cineva decide să investească în această afacere, trebuie să fie dedicat și să știe cum să interacționeze cu copiii.

"Am învățat multe în America, am întâlnit diferite moduri de a face afaceri și oameni diferiți, ceea ce a dus la deprinderea unor obiceiuri de lucru mult mai bune și la creșterea încrederii în sine", spune Andonov despre începuturile experienței sale.

După întoarcerea sa în Macedonia, a lucrat pentru Kold S Tim și Kolid International în domeniul distribuției, timp de un deceniu, unde a câștigat cea mai mare experiență.

"Am avut ocazia să învăț de la cei mai buni, am lucrat cu parteneri mari din mai mult de 20 de țări", spune Andonov.

În urma cu doi ani, Mitko Andonov a fondat o companie de marketing și consultanță, iar acum, împreună cu fratele său au deschis o fabrică de prelucrare a lemnului. În plus, acesta declară că este angajat în mai multe proiecte mici. Prin urmare, este vorba de un antreprenor experimentat. Astfel că nu este surprinzător faptul că, în urmă cu un an, acesta a decis să devină francizor master Jumping Clay pe întreg teritoriul Macedoniei.

"Este o experiență complet nouă", spune Mitko Andonov.

În lumea francizelor

Când locuia în Statele Unite, acesta se gândea să aplice pentru câteva sisteme de franciză oferite în domenii similare deoarece, conform spuselor lui, operarea unei francizei este un mod de lucru larg răspândit și acceptat în general. Cu toate acestea, nu a fost niciodată conștient de "detaliile" francizei în sine.

- Am citit multe pe Internet, dar nu am crezut că Macedonia este pregătită pentru franciză. Franchising-ul în sine este un bun model de afacere, iar sistemele de franciză devin din ce în ce mai bune în timp deoarece francizorii aduc permanent îmbunătățiri și vin cu soluții la diversele probleme și experiențe cu care se confruntă în țările în care funcționează franciza. În cazul unei mărci binecunoscute, francizatul beneficiază și de reclama pe care franciza o are deja. De asemenea, este mult mai ușor să urmărești rezultatele și să înțelegi care sunt așteptările - spune Andonov, împărtășind câteva dintre beneficiile francizei.

O "poveste cu scenariu pozitiv"

Jumping Clay este o "poveste cu scenariu pozitiv" pentru potențialii francizați deoarece este o franciză educațională și de divertisment ale cărei condiții sunt simple și convenabile. În paralel cu serviciul de bază - cursul de modelare a lutului, care se desfășoară în atelierele Jumping Clay, se vinde și această argilă specială, ceea ce reprezintă un avantaj competitiv față de alte concepte educaționale.

- Jumping Clay nu este încă un brand bine cunoscut pe piața noastră. Există probabilitatea de apariție a unor tipuri de argilă sau de materiale cu calități similare, care pot distrage atenția cumpărătorului și acesta își poate pierde încrederea în Jumping Clay - explică Andonov, pe măsură ce dezvoltă această afacere.

Indiferent de tendența pieții din acest punct de vedere, pe baza primelor zece luni ale afacerii, acesta consideră că există un mare potențial pentru dezvoltarea acestui sistem de franciză în Macedonia.

- Toți părinții doresc să investească în activități interesante și dinamice pentru copiii lor pentru a le dezvolta inteligența, încercând să-i îndepărteze de telefoane, computere și televizoare. În atelierele noastre, se încurajează creativitatea, încrederea în sine, dezvoltarea gândirii. Pentru a face experiența și mai distractivă, am început să organizăm și evenimente aniversare pentru zilele de naștere ale copiilor. Și suntem foarte diferiți de alte locuri unde se organizează zilele de naștere. Copiii sunt foarte mulțumiți - spune Andonov.

El adaugă că modelele din alte țări pot fi aplicate în Macedonia, unde Jumping Clay a fost introdus în școli și conceptul este organizat sub formă de ore suplimentare pentru copii. Există de asemenea posibilitatea ca programul să fie inclus în unele dintre taberele de vară.

Cu toate acestea, Andonov afirmă că mediul de afaceri din Macedonia este extrem de nefavorabil, iar criza politică durează de prea mult timp, astfel că societatea nu este deocamdată pregătită să accepte schimbări.

- Și cei care au avut succes în piață sunt destul de precauți. Sunt anunțate schimbări pozitive, care se simt deja puțin, dar este necesar să așteptăm încă un an pentru a veni cu evaluări realiste. Sunt un optimist ireconciliabil și cred că anii care vor urma vor fi cei mai buni ani de afaceri ", spune el.

Sprijinirea extinderii rețelei

Există un interes în această franciză. Andonov declară că negociază cu cei interesați, dar aceștia sunt foarte precauți.

- Este important pentru noi să alegem partenerii potriviți pentru planurile pe termen lung. Cu toate acestea, atunci când cineva decide să investească în această afacere, trebuie să se dedice și să știe cum să lucreze cu copiii. Aceasta nu este o afacere obișnuită, ci este vorba despre "edu-divertisment" - o conexiune între educație și divertisment. Deci, proprietarul de franciză ar trebui să fie mai mult manager decât un profesor, să aibă o poveste de afaceri de succes. Decizia noastră este să avem un singur partener în fiecare oraș - spune Andonov.

Potențialii fracizați sunt cel mai mult interesați de valoarea investiției.

- Ciudat, nimeni nu se întreabă care sunt așteptările și posibilitățile și dacă le-ar putea depăși. Acum ar putea părea dificil, dar când rețeaua de franciză se va extinde în majoritatea orașelor, sunt sigur că cererile vor veni din inerție - spune Andonov.

Interesant este faptul că vânzările online sunt în creștere. Macedonia se adaptează tendințelor din acest punct de vedere, iar acest canal de vânzare primește multe comenzi pentru decorațiuni, figurine, cadre de imagine realizate din argila Jumping Clay.

Așa cum am subliniat deja – este un "joc sigur", deci avem planuri de a deschide o altă franciză anul viitor.

- Pentru noi, dezvoltarea stabilă a sistemului este de o importanță crucială. Până acum, avem 100% clienți satisfăcuți și nu putem și nu dorim să-i pierdem. Când părinții văd toate avantajele Jumping Clay, devin clienții noștri fideli. Pentru zilele de naștere, suntem acum alegerea numărul unu. Mă bucur că părinții aleg cele mai bune variante pentru copiii lor. Dacă vrem un viitor mai bun, trebuie să investim în copiii noștri. Și pentru Jumping Clay, potențialul este la limita imaginației! - subliniază el.

Dacă îți dorești să ai propria afacere, însă nu ai experiență în domeniul ales, franciza poate fi o soluție pentru tine! Vei primi pe tavă expertiza unor antreprenori care au testat deja succesul și, în plus, vor fi alături de tine tot timpul pentru că succesul tău e și succesul lor! Înscrie-te acum la newsletter pe site-ul franchising.info.ro și află ce franciză ți se potrivește!

Distribuie articolul

Comentează pe forum

0

MC

Franchise Consultant
Trimite pe autor

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank