Banca de Joburi sau afacere proprie?

Francizorul Banca de Joburi a înțeles acest lucru și, prin urmare, a început francizarea afacerii în domeniul resurselor umane cu ceva timp în urmă. Din dorința de a educa piața forței de muncă și de a da posibilitatea și altor antreprenori de a beneficia de o afacere la cheie, de succes, Banca de Joburi a lansat prima franciză din domeniul recrutării și plasării forței de muncă cu capital 100% românesc. Banca de Joburi a fost înființată în 2002 și are ca obiect principal de activitate recrutarea, selecţia şi plasarea personalului în țară și în străinătate. Rețeaua are în prezent 2 unități proprii în Brașov și 6 unități în regim de franciză, localizate în București, Constanța, Pitești, Vaslui și Chișinau. Pe măsură ce rețeaua de francizați a ajuns la un anumit grad de dezvoltare, Banca de Joburi consideră că este momentul potrivit să consolideze rețeaua de franciză, căutând noi parteneri în România.
Raportându-se strict la acea categorie de antreprenori care sunt în căutarea unei idei de afaceri sau nu au expertiză în domeniu, Filip Mihail Bogdan, Director General la Banca de Joburi, explică de ce consideră Banca de Joburi că francizarea este o soluție rapidă și accesibilă:
„Zilnic suntem bombardați de știri privind mega-afaceri, idei grozave de afaceri și oportunități în afaceri. Clar, în mintea fiecăruia dintre noi, se formează un gând privind deschiderea unei companii pe cont propriu. Începi să cauți, să te documentezi, să stai la cozi și să înfrunți birocrația. Completezi dosare peste dosare, stai la cozi și uneori pui întrebări fără să primești însă răspunsuri. Vei dezvolta parteneriate și vei fi probabil fericit, sperând că ai reușit. Trec însă lunile și rezultatele întârzie să apară, astfel că îți vei da seama în scurt timp că ți-ai cheltuit toate economiile și că nu mai ai resurse pe care să le investești în visul tău.
Din păcate acesta este parcursul a peste 90% din afacerile nou înființate. Ne-am dori ca statisticile să fie mai bune, însă cifrele nu ne ajută.”
Având în vedere aceste statistici, Banca de Joburi și-a propus să creeze pârghii pentru cei interesați de o afacere la cheie, dând mai departe din experiența antreprenorială dobândită în peste 15 ani de activitate.
Cum face Banca de Joburi acest lucru, ne împărtășește Filip Mihail Bogdan, Director General la Banca de Joburi:
„Ne ținem francizații aproape și le punem la dispoziție tot know-how-ul pentru desfășurarea afacerii, inclusiv informații privind amenajarea spațiului, angajarea personalului și abordarea clienților. Oferim training și asistență continuă, astfel încât francizatul să simtă că face parte dintr-o rețea puternică. De asemenea, punem la dispoziția francizaților propriile proiecte de recrutare pentru ca aceștia să obțină venituri din prima lună de activitate. Aleg în acest fel siguranța pe care o oferim și certitudinea că vor beneficia de servicii la cele mai înalte standarde, servicii pe care le transmit mai departe și clienților proprii.”
Francizatul Banca de Joburi poate fi un antreprenor dornic să se lanseze în acest domeniu de activitate, care să aibă experiență în domeniul resurselor umane sau poate fi orice altă agenție de recrutare și plasare a forței de muncă care își dorește să atingă performanța în acest domeniu de activitate.
Din punct de vedere financiar este foarte important ca antreprenorul sa dețină mijloacele financiare necesare intrării în rețeaua de franciză, investiției inițiale și cash flow-ul pentru acoperirea cheltuielilor lunare în primele luni de activitate. Investiția inițială va fi între 10.000 și 15.000 de EUR, ceea ce include costurile cu amenajarea sediului, branduirea acestuia conform specificațiilor francizorului, achiziționarea bazei materiale (birouri, calculatoare, copiatoare, etc.), cheltuielile cu angajarea personalului și alte cheltuieli specifice, conform catalogului de franciză Banca de Joburi, disponibil pe portalul franchising.info.ro
Tariful pentru intrarea în rețeaua de franciză variază între 15.000 de Euro + TVA pentru o singură locație și 30.000 de Euro + TVA pentru a obține exclusivitate teritorială. Taxa de redevență variază între 3% și 5% din încasări. Francizatul va mai plăti un tarif pentru folosirea sistemului informatic, în valoare de 100 EUR + TVA/ lună/ unitate deschisă, precum și o taxă de publicitate de 2% din cifra de afaceri. Toate detaliile privind modul de calcul al tarifelor sunt specificate în catalogul de franciză Banca de Joburi.
Spaţiul necesar va fi de minimum 40-60 mp și va trebui împărţit în aproximativ 3-4 camere, astfel încât să existe o sală de recepţie/ așteptare, o sală de interviuri, o sală de efectuare a înscrierilor candidaţilor și un birou pentru departamentul de marketing.
Durata contractului de franciză este de minimum 3 ani, cu posibilitate de reînnoire automata, fără percepere de taxe suplimentare.
Articole citite

Franciza Wash Shoes, continuatoare a unei tradiții meșteșugărești autentice și cu viitor asigurat, este în permanentă extindere și asigură noi servicii care cresc profitabilitatea.
Dacă vrei să ai o afacere la cheie, cu un istoric bazat pe realitatea economică românească și cu rezultate demonstrate, franciza Wash Shoes este soluția optimă.
Trendul redescoperii vechilor meșteșuguri este validat de extinderea francizei Wash Shoes, care așteaptă ca noi parteneri să i se alăture.
Franciza Ama Green Optic, o afacere sustenabilă și în care investiția este recuperată după aproximativ jumătate de an, este o soluție de afaceri cu succes confirmat.
Retailerul polonez de proximitate Żabka, cu peste zece mii de magazine, intră pe piața din România, estimând că va deschide aproximativ 200 de unități doar în acest an.
Cele mai citite

Sistemele de franciză pot fi clasificate în moduri variate, în funcție de anumite caracteristici, dar ele sunt fundamental diferite în funcție de 3 criterii.
Într-o lume în care educația de calitate este tot mai căutată, programul inovator Fibonacci Kids – matematică mentală vedică, dedicat copiilor între 4 și 14 ani, și-a găsit rapid locul în inimile părinților și copiilor din Bacău.
În fiecare an, figurinele rafinate din ciocolată oferite cu mult drag de către cei de la Leonidas sunt legate de sărbătorile pascale. Este un moment de vârf, dar și un prilej pentru noii parteneri de a se alătura acestei francize care a cucerit lumea de mai bine de o sută de ani.
Dacă vrei să ai șansa preluării unei francize cu o expansiune accelerată în statele europene, deosebit de atractivă și profitabilă, atunci vezi ce îți oferă Blue Elephant.
Franciza din Republica Moldova a mai deschis o locație în București, în locul ocupat până în vară de Andy`s Pizza.
Subiecte populare in Forum
Românii nu au încredere în agenţii imobiliari
Nu-i vorba de incredere in e vorba de comisionul mult prea mare pe care ti/l iau...
Mega Mall pentru mega francize
Poate vom avea si noi noroc daca se deschid atat de multe malluri...
Mega Mall pentru mega francize
Nume sonore arhicunoscute isi fac loc si pe meleagurile noastre ,poate vom intra si noi in lumea buna
Mega Mall pentru mega francize
Nimic nu este mai deprimant cand vezi spatii libere mai mult sau mai putin curate (mai frecvent varianta a doua )cu o mare eticheta DE INCHIRIAT...in provincie vezi asta la...
Românii nu au încredere în agenţii imobiliari
Cred mai degraba ca romanii nu au uncredere in banci,ele sunt cele care te jupoaie mai ceva decat camatarii.Depui bani la banci, iti dau dobanzi mici, iti trimit situatia la...
Românii nu au încredere în agenţii imobiliari
Nu am intalnit agenti imobiliari care sa nu dea dovada de profesionalism si chiar daca la inceput te mai indoiesti de bunele lor intentii o dovedesc ca sunt persoane demne de...
Din New York în Bucureşti, în paşi de dans
Si eu tot Mihai Petre l-as numi...
O franciza cu de toate
Oricat ai avea..tot mai vrei..Pacat ca numai o viata avem...