2012-07-10

Cum va evolua piața de retail alimentar din Europa Centrală

Un raport al companiei de cercetare PMR arată că piața de retail alimentar din Europa Centrală, inclusiv România, va ajunge la 117 mld. Euro în anul 2014.

PMR, o compania de cercetare britanico-americană, a analizat piața de retail alimentar din Europa Centrală. Potrivit unui raport întocmit de analiștii companiei, piața de retail alimentar din Europa Centrală va câștiga 10,5 miliarde de euro până în anul 2014 și va ajunge la valoarea de 117 miliarde euro, informează business24.ro. În ultimii 3 ani, piața din regiunea Europei Centrale a pierdut 5,5 miliarde de euro ca urmare a crizei economice și a slăbirii monedelor locale față de euro.

vegetables

Hipermarketurile, supermarketurile și magazinele de tip discount controlează aproximativ 52% din piața regională a Europei Centrale.

În anul 2011, piața de retail alimentar din România, Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia și Slovacia a a ajuns la valoarea de 107 miliarde euro, în creștere cu 2,8% în comparație cu anul 2010. Creșterea a fost generată de magazinele de tip discount, de supermarketuri și de majorarea prețului alimentelor.

Hipermarketurile, supermarketurile și magazinele de tip discount controlează aproximativ 52% din piața regională a Europei Centrale. În prezent, în cele 6 țări analizate există peste 4.400 de magazine de tip discount, iar numărul acestora este așteptat să crească cu aproximativ 12%, potrivit estimărilor PMR. România și Polonia ar putea avea cea mai mare creștere a numărului de magazine.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

0

Elena Cărăușu

ziarist
Cum va evolua piața de retail alimentar din Europa Centrală

Nimeni nu și-a exprimat părerea încă. Fii primul care postează un comentariu.

Forum 752 subiecte, 2140 comentarii

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank