2012-07-27

Magiunul marca Lidl a fost interzis

Magiunul de prune Sympathica comercializat în magazinele Lidl a fost retras de pe piață.

Produsul marcă proprie a retailerului german a fost oprit de la comercializare începând cu data de 13 iulie pe motiv că nu îndeplinește condițiile legale de etichetare și tehnologia de fabricare. Decizia a fost luată în urma unui control la depozitul central al Lidl din comuna Aricești, județul Prahova, realizat de reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și ai Comisariatului de Protecția Consumatorului Prahova, la sesizarea companiei Sonimpex Serv Com, producătorul Magiunului de prune Topoloveni.

gem

Sonimpex Serv Cem este singurul producător român din domeniul prelucrării și conservării fructelor fără zahăr adăugat, fără aditivi alimentari și fără agenți de conservare.

Potrivit unui comunicat remis economica.net de către Sonimpex Serv Com, compania Lidl România SRL a primit o amendă de 5.000 de lei, iar magiunul de prune Sympathica, retras de autorități din magazine începând cu 13 iulie, se afla încă pe rafturile unor magazine în data de 25 iulie, la un preț de 6,99 lei.

În decembrie 2011, Lidl a retras dintr-un supermarket din municipiul Botoșani o cantitate de 1.000 de litri de apă plată, după ce s-a constatat că aceasta a fost infestată.

Retailerul german este unul dintre cele mari lanțuri de magazine din Europa. Lidl a ajuns la o rețea de 142 de unități la nivel național, ultimul magazin fiind deschis luna aceasta la Ploiești. Lanțul are peste 3.300 de angajați în rețeaua de magazine din România, centrele regionale de distribuție și în sediul central.

Distribuie articolul

Comentează pe forum

1

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank