2012-08-20

Un nou parteneriat pe piața produselor cosmetice

Yves Rocher a achiziționat capitalul majoritar al companiei Flormar.

Grupul francez Yves Rocher a preluat 51% din capitalul Flormar, cea mai mare companie de produse cosmetice din Turcia, urmând ca restul de 49% să rămână în posesia acționarilor actuali. ”Având în vedere recunoașterea internațională a grupului Yves Rocher și succesul numeroaselor sale campanii de marketing, grupul este un partener strategic pe toate planurile. Ca specialist în makeup cu o poziționare competitivă centrată pe înalta calitate la prețuri avantajoase, Flormar vine în completarea brand-urilor din grupul Yves Rocher.”, au declarat reprezentanții Flormar.

Flormar

Distribuția produselor Flormar în România se face prin punctele de vânzare proprii și prin cele deschise în sistem de franciză, precum și printr-un magazin multibrand.

Politica de vânzări și de marketing a Flormar nu se va modifica în urma acestei colaborări. Conducerea Yves Rocher, una dintre cele mai mari companii din Franța, consideră că parteneriatul aduce beneficii ambelor părți deoarece ”întărește dimensiunea internațională a Yves Rocher Group și facilitează accesul Flormar la expertiza necesară pentru a-și realiza potențialul de creștere.”

Flormar comercializează o gamă variată de produse de make-up. Compania a fost creată în anul 1950 la Milano, iar în anul 1970 a fost cumpărată de o companie turcă. Flormar este prezent în România din anul 2010. Distribuția produselor Flormar pe piața locală se face prin punctele de vânzare proprii și prin cele deschise în sistem de franciză, precum și printr-un magazin multibrand. Deschiderea unei francize Flormar presupune o investiție de aproximativ 10.000 de euro.

Yves Rocher Group este un business de familie, cu o cifră de afaceri de peste 2 milioane de euro și cu mai mult de 220.000 de angajați indirecți în toată lumea. Grupul numără 7 brand-uri de frumusețe și îngrijire personală pentru femei: Yves Rocher, Petit Bateau, Dr Pierre Ricaud, Daniel Jouvance, Kiotis and ID Parfums.

(Elena Cărăușu)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

0

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank