2012-12-05

Franciza Carrefour se extinde în cartierele bucureștene

Carrefour pierde poziția a doua în topul lanțurilor de hipermarketuri din România în favoarea Auchan, dar continuă expansiunea pe segmentul de proximitate.

Carrefour, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de retail din România, a anunțat la finalul lunii noiembrie remodelarea unui fost magazin Angst din București. Noua unitate Carrefour Express Angst Amzei a devenit cea de-a 14-a unitate a rețelei de franciză Carrefour Express. Retailerul francez operează pe piața locală, pe lângă magazinele de proximitate, 24 de hipermarketuri și 65 de supermarketuri Carrefour Market.

Carrefour

Noul magazin Carrefour Express Angst Amzei ocupă o suprafață de peste 230 mp și oferă o gamă de circa 3.500 de produse.

Carrefour a lansat franciza Carrefour Express Angst în urmă cu aproximativ un an, prin încheierea parteneriatului cu Angst, un brand de succes din România. Primul magazin al rețelei a fost deschis în Piața Domenii din București. Pentru a deveni francizat Carrefour, Sorin Minea, președintele Angst, a negociat cu francezii aproximativ un an.

Carrefour ocupa poziția a doua în topul lanțurilor de hipermarketuri din România, însă după ce Auchan a preluat 20 din cele 24 de magazine Real de pe piața locală, a coborât pe locul trei. Liderul clasamentului este Kaufland cu o rețea de 81 de hipermarketuri pe piața locală, cele mai recente unități fiind deschise pe 3 decembrie la Curtea de Argeș și pe 28 noiembrie la Călărași.

Potrivit reprezentanților marilor rețele comerciale, o eventuală intrare pe piață a unui mare retailer se poate face numai printr-o achiziție a unui lanț deja existent. "Ca green field nu prea mai e loc pe piaţa hipermarketurilor. E deja aglomerată şi în fiecare oraş mare există cel puţin un hipermarket", a declarat agenţiei Mediafax Alexandru Vlad, vicepreşedintele Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

2

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank