2013-03-07

Primăvara întâmpinată cu ”Bine ați venit!”

Benvenuti a deschis de Mărțișor un nou magazin în București, însă planurile de expansiune ale retailer-ului de încălțăminte și marochinărie nu se opresc aici.

Pe 1 martie, Benvenuti a deschis un magazin în centrul comercial Sun Plaza din București. Rețeaua retailer-ului a ajuns astfel la 39 de unități (38 Benvenuti și un Enzo Bertini, un multibrand high-class). Pentru acest an, Benvenuti mai are programate încă trei inaugurări, în Brăila, Galați și București. Magazinul din Brăila va fi deschis în luna mai, iar cel din Galați la sfârșitul anului. Finalul anului 2013 marchează și cel de-al doilea Enzo Bertini din Capitală, în Promenada Floreasca.

Benvenuti Fot. Benvenuti

În toamna anului 2012, Benvenuti a deschis și un magazin online.

În imagine: Benvenuti Sun Plaza, București

Magazinele Benvenuti se adresează în general tuturor tipurilor de clienți, în special segmentului mediu și peste mediu. ”Articolele prezente în magazinele noastre sunt în mare parte produse în Uniunea Europeană, în special în Italia. În principal comercializăm articole sub brand-uri proprii Benvenuti, Solo Donna, Formenterra, Marco Santini, Leggero, etc. În magazinul Enzo Bertini se găsesc articole sub acest brand, dar și alte brand-uri foarte cunoscute: John Richmond, DKNY, Marc Jacobs, Replay, etc”, a declarat pentru portalul Franchising.info.ro Adrian Cazu, director magazine Benvenuti.

Benvenuti este un brand creat în anul 2004 de patru antreprenori români. Primul magazin al retailerului a fost deschis în același an în Timișoara. În anul 2007 Benvenuti a încheiat și două parteneriate de tip franciză, însă după șase luni a preluat cele două magazine de la partenerul francizat. ”Relația francizat fracizor nu a funcționat foarte bine din cauza unor impiedimente juridice”, a explicat Adrian Cazu.

Potrivit studiilor, un român își cumpără în medie două-trei perechi de pantofi pe an. Din topul celor mai mari retaileri de încălțăminte de pe piața locală, evaluată la 730 milioane de euro, fac parte Benvenuti, Otters, Leonardo, Il Passo, Deichmann, Musette. Anul trecut, un nou retailer de încălțăminte și-a făcut intrarea prin franciză pe piața românească. Este vorba despre brand-ul polonez CCC, care a deschis până în prezent cinci magazine în România.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

2

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank